(Moss Avis)

Som i andre europeiske land har politiet spesiell fokus på fart denne uken, med en rekke fartskontroller både i regi av Utrykningspolitiet og politidistriktene. Dette har vært mye omtalt i mediene. Onsdag ble det gjennomført en spesiell innsats mot fartsovertredelser i forbindelse med at TISPOL (Europeisk trafikkpolitisamarbeid) gjennomførte en såkalt "Speedmarathon".

LES OGSÅ: Tatt i 131 km/t i 80 sonen

Ifølge politi.no resulterte dette døgnet i at 799 personer fikk en reaksjon fra UP, noe som er vesentlig mer enn under et vanlig kontrolldøgn. Da er ikke tallene på overtredelser i AKT-bokser eller resultatene fra politidistriktenes kontroller tatt med i regningen.

- I Østfold ble det i løpet av "Speedmarathon"-døgnet mellom klokken 06 onsdag morgen og 06 torsdag morgen beslaglagt fire førerkort og utstedt 55 forenkla forelegg for fart. Totalen for hele UP-distriktet er 270 fartsovertredelser som har resultert i skriftlige reaksjoner; 19 førerkortbeslag og 251 forenklede forelegg, forteller politioverbetjent Kai Voldengen som er fungerende distriktsleder i UP-distrikt 1 - Øst.

Her kan du se hva det koster deg å bryte trafikkreglene (Lovdata)

Andre type overtredelser enn fart kommer i tillegg.

- Jeg er ikke sjokkert, men jeg blir litt skremt over at vi under et døgn med så mye mediedekning allikevel avdekker så mange fartsovertredelser, sier han.

Ifølge Voldengen er det først og fremst mediefokuset som gjør denne uka spesiell.

- Vi driver som vi gjør hver dag, men er enda mer spisset mot fart etter som det er den uken her. Samtidig har vi fartskontroller hver dag resten av året og. Men det er bra at det blir blest om det, sier han.

Selv om det er spesiell fokus på fart, betyr det ikke at sjansen er noe mindre for å bli tatt på andre ting som rus, adferd og kjøring uten førerkort. Generelt avdekker UP mye fartsovertredelser om dagen.

- Det er vår og bare veier, så vi ser så klart en kraftig økning i forhold til på vinterføre. Men det er for tidlig å si om dette året vil utmerke seg, sier han.