Gå til sidens hovedinnhold

Haldenser ble vitne til full ungdomsgjeng som gikk langs Tista:– Politiet tok ikke hendelsen alvorlig

Artikkelen er over 2 år gammel

Mandag kveld så Ruben Pinderød-Engmo en ungdomsgjeng som var tydelig beruset langs elva ved Tista senter. Flere klarte ikke å stå oppreist og noen kastet opp. Da han ringte politiet opplevde han at situasjonen ikke ble tatt på alvor.

Pinderød-Engmo gikk tur med hunden da han fikk øye på ungdommene langs elva.

– Det var omkring 25 til 40 ungdommer. De var mange. Og på grunn av det turte jeg rett og slett ikke å gå bort, men jeg fulgte med så godt jeg kunne. Da jeg så de var så fulle at de ikke klarte å ta vare på seg selv valgte jeg å ringe politiet. Jeg var redd at noen av dem kunne falle i elva, sier han til HA.

Vurderte å legge på og ringe 112

Pinderød-Engmo ringte politiet på 02800, og kom ikke gjennom før etter 5 minutter.

– Jeg vurderte flere ganger om jeg skulle legge på og heller ringe 112. Jeg var veldig bekymret for at det skulle skje noe alvorlig, sier han.

Da han til slutt kom gjennom hos politiet opplevde han at han ikke ble tatt på alvor.

– Da jeg forklarte situasjonen fikk jeg til svar at politibetjenten skulle prøve å finne en bil. Jeg opplevde da at de ikke hadde noen patrulje i Halden- at dette var en situasjon de måtte «se an» var viktig nok for å sende en patrulje. Etter litt diskusjon sa politibetjenten til slutt at de skulle sende en bil.

Ønsker en by med politi

Pinderød-Engmo forteller at han er sterkt i mot den nye politireformen, som innebærer at politidistriktene er blitt slått sammen, og ønsker at politiet er mer tilgjengelig i sentrum i framtiden.

– Jeg er en observant fyr som ønsker at politiet skal være til stede i byen vår. Vi er 30.000 mennesker som bor her, og det er klart vi trenger politi i gatene, sier han.

Foreldre gir ungdom friere tøyler i ferien

Monica Anstensen er leder for politiets forebyggende avdeling og kan bekrefte at det ble sendt en politipatrulje til ungdommene ved Tista i går.

– Når vi får beskjed om beruset ungdom så rykker vi ut og ser situasjonen og ringer foresatte. I går var det så mange ungdom at vi ikke hadde kapasitet til å ringe alle foresatte, men politiet var der, sier hun.

Videre forteller hun at politiet opplever at ungdommer får mer «frie tøyler» av foreldre i ferier.

– Ferie, helligdager og helger er alltid dager hvor det er kjent at unge folk er mer ute. Jeg oppfordrer foreldre til å ha mer kontroll selv om barna begynner å bli store. Følg med på hva de gjør, hvor de skal, hvem de skal henge med, og ha avtaler om innetid, sier hun.

 

Det at Pinerød-Engmo opplevde lang ventetid og ikke bli tatt seriøst er bekalgelig, sier Anstensen.

– Det var helt riktig av han å ringe politiet. Og jeg syns det er helt rettferdig av han å mene hvordan han ble møtt av politiet i går. Det er beklagelig, og mer ønsker jeg ikke å kommentere.

Kommentarer til denne saken