Nå tar Østfolds energigigant grep for å sikre strømleveransen

Kraftsikring: Østfold Energi tar grep for å sikre alle sine kraftleveranser.

Kraftsikring: Østfold Energi tar grep for å sikre alle sine kraftleveranser. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Østfold Energi som driver ti vannkraftverk, to vindparker og seks energisentraler, har nå fullt fokus på sikring av såkalt kritisk infrastruktur for sine strømleveranser.

DEL

(Fredriksstad Blad) Forretningssystemleverandøren IFS skal nå foreta en fullstendig oppgradering av Østfold Energis systemer knyttet til økonomi, HR, innkjøp, prosjekt og vedlikehold, går det frem av en pressemelding fra IFS.

Må ha fullstendig oversikt

IFS-løsningen vil bistå kraftselskapet med å bli bedre på forebyggende vedlikehold og digitalisere sin forretningsvirksomhet.

– Vi har ansvar for kritisk infrastruktur og må ha fullstendig oversikt over den til enhver tid. Vi må vite at kraftstasjonene kan levere effekten de skal, hvert eneste minutt i døgnet. Dersom noe uforutsett skjer, vil vi vite nøyaktig hva vi må gjøre med komponentene som er berørt. Den siste versjonen av IFS Applications dekker alle våre behov og krever ingen spesialtilpasning, noe som vanligvis gjør store IT-prosjekter som dette mye dyrere, sier Oddmund Kroken, daglig leder i Østfold Energi.

Eid av 13 Østfold-kommuner

Østfold Energi er et strømselskap eid av Østfold fylke og 13 kommuner i Østfold. De driver 10 vannkraftverk, er deleier i to vindparker og eier seks fjernvarmeanlegg. Østfold Energi har nå 54 ansatte og omsatte for 38 millioner kroner i 2016.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags