Knuste rute og stjal 70 PC'er

Baksiden: En glassdør på baksiden av skolebygget ved amfiet er blitt knust.

Baksiden: En glassdør på baksiden av skolebygget ved amfiet er blitt knust. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Politiet er meget interessert i tips etter at Os skole Rakkestad i natt ble robbet for bærbare datamaskiner.

DEL

– Vi har per nå ingen mistenkte i saken, mene vi er meget interesserte i om noen har opplysninger som kan hjelpe oss, sier operasjonsleder hos politiet Lars Stenerud.

Det grove tyveriet ble ikke oppdaget før klokken 13.45 lørdag, men det har høyst trolig skjedd i løpet av natt til lørdag. En rute er knust og tyv(er) har tatt seg inn og fått med seg datamaskiner for store verdier.

– Det er så langt registrert at det er stjålet 70 bærbare datamaskiner. Det er mulig at det er mer som er tatt, men det må vi i tilfelle komme tilbake til. Det er mulig det blir oppdaget mer etter hvert, sier Stenerud som ikke vet hvor store verdier det er snakk om.

– Nei, det vet vi ikke, men det er klart det vil koste en del tusen å kjøpe inn 70 nye maskiner.

Politiet har vært på Os skole og foretatt undersøkelser, men er interessert i mer opplysninger.

– Vi har informasjon om en bil som skal ha vært i området natt til lørdag, men vil gjerne komme i kontakt med flere som kan ha sett noe. Vi har ikke noe tidspunkt å referere til, bortsett fra at det er natt til lørdag.

Tyven(e) har knust en glassdør på baksiden av skolen for å komme seg inn.

– Vi har fått sikret bygget. Det er tatt i hvert fall 70 pc-er. Sannsynligvis flere. Vi skal gjøre en ordentlig opptelling når alle lærerne kommer på skolen på mandag. Det ser ut som det for det meste er elevenes pc-er som er tatt, men noen lærer pc-er er også borte. Tyven(e) har åpnet skuffer og skap og lett rundt, forteller konstituert rektor Jo Frislid på Os skole.

Han presiserer at det kun dreier seg om D-bygget.

– Dette er veldig beklagelig. Vi er helt avhengige av utstyret. Vi hadde en ganske god maskinpark. Vi bruker pc'ene hver dag i undervisningen, sier han oppgitt.

Innbruddet ble oppdaget av forbipasserende lørdag som varslet politiet og politiet varslet skolen. Skolen har sendt ut beskjed til foresatte til elevene og ansatte.

– Det er fint at folk er rundt skolen og ser det. Hvis ikke ville det kanskje ikke blitt oppdaget før mandag.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags