– Kona havna i grøfta, og da snudde alle de andre bilene..

HAVNET I GRØFTA: Ekteparet Kjetil Stenvik og Ingela Nøding måtte gi opp å komme seg på jobb, og det måtte også de andre i nærområdet. – Kona havna i grøfta i bunnen av Kulabakken, og da valgte resten av oss å snu, forteller Kjetil.

HAVNET I GRØFTA: Ekteparet Kjetil Stenvik og Ingela Nøding måtte gi opp å komme seg på jobb, og det måtte også de andre i nærområdet. – Kona havna i grøfta i bunnen av Kulabakken, og da valgte resten av oss å snu, forteller Kjetil. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Det såpeglatte føret isolerte mange av husstandene ved Ørsjøen.

DEL

Ekteparet Kjetil Stenvik og Ingela Nøding var blant dem som ikke kom seg på jobben i dag tidlig.

– Halve bygda måtte snu

– Det var umulig for oss og for halve bygda. Da jeg kom til "Kulabakken" i morges lå bilen til kona i grøfta, og da snudde resten av bilene bak meg også.

Jeg fikk plukket henne opp, og vi kjørte hjem igjen, men vi måtte parkere min bil også ca. 500 meter fra huset. Det var i halv-åtte-åttetida i morges, forteller Stenvik.

Familien flyttet tilbake til Ørsjøen etter ti år i Oslo i sommer.

Bilen skled sidelengs

– Den første vinteren vår her ble et tøft møte. Da vi bodde her, da vi var små, så var det jo ikke vi som kjørte. Bilen lå og skled sidelengs selv med firehjulstrekker og gode vinterdekk. Jeg har aldri opplevd noe lignende.

– Vi er bare i slutten av november nå og har vinteren foran oss. Hvordan ser du på resten?

Jeg håper at vi enten får en skikkelig kald eller skikkelig mild vinter, slik at vi slipper sånn væromslagsføre som vi har hatt nå, men det kan jeg vel bare glemme. Så jeg får friske opp kunnskapene på kjøring på glatta eller kanskje aller helst ta innover meg at noen dager kommer man seg rett og slett ikke på jobb. Sånn er det bare.

Holder seg hjemme

Strøbilen var på plass i området ved 12-tiden.

– Da fikk vi hentet opp bilen til kona fra grøfta, men vi har fortsatt ikke kjørt bilene helt opp til huset. Vi kommer nok til å holde oss hjemme i dag og vente til alt har regnet og smeltet bort.

– Hvordan har dere opplevd å være isolert?

– Vi har fyrt opp i peisen og Ingela har hjemmekontor. Så det har egentlig gått helt greit.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags