Søndag innvies Trollstien. Alle barn oppfordres til å kle seg ut som troll. Det gjøres ekstra stas på ungene denne dagen.

Et år med dugnad

Jorunn Hauger Melsås, hyttestyrets leder Jens Andersen og medhjelper Natalia Karlsen ivrer for det nye prosjektet. Målet er å få familier med barn under skolealder ut i naturen. Stien passer ellers for alle som ønsker å gå en fin tur i trollenes verden.

I ett års tid har det blitt ryddet, fylt på bark og arbeidet med å få trollstien i stand. Stien er én kilometer lang og går rundt vannet ved Ormtjernhytta.

Jorunn Hauger Melsås forteller at stien med sine mange store og små troll er en gave til TTIF i anledning klubbens 100 år.

– Alt er gjort på dugnad. Vi fikk nærmiljøprisen for to år siden. Vi har brukt pengene derfra pluss gave fra Halden Sparebank for å få dette til. Totalt har vi brukt 75.000 kroner, forteller hun og legger til at stien skal videreutvikles.

– Barn er nysgjerrige

Selv ivrer hun for at barn skal få naturopplevelser og inntrykk.

Bildeserie

BILDER: Trollstien på Ormtjern åpnes

– Det skal så lite til før et barn løper foran de voksne for å oppleve. Det gjør også turen hyggeligere for alle. Barn er nysgjerrige og vil se, mener Hauger Melsås, som også gjerne ser barnehagebarn i området.

Undertegnede skriver under på at det ikke kun er barn som er nysgjerrige og lar seg rive med i eventyrverdenen. Det dukker opp mye spennende underveis. I alle høyder. Både på bakkenivå og oppover i høyden. Her gjelder det å bruke øynene.

Har funnet huset til trollene

Og foruten troll, så møter du også De tre bukkene bruse ved «Pinglebrua».

Vi må heller ikke glemme at du kan se og ta på trollhuset. For der bor trollene.

Og midtveis i Trollstien kan du hvile benene ved gapahuken. Den ligger idyllisk til ved vannet.

Ormtjernhytta og Trollstien åpner altså for sesongen kommende søndag. Da er det ekstra lang åpningstid. Du kan kjøre bil helt fram, du kan gå fra den nedre parkeringen og opp, eller du kan ta den to kilometer lange stien fra Kruseter eller de 3,3 kilometerne fra Ertemoen.