Ydmyk etter å ha slått mye på stortromma

Optimist: 2014 har vært et godt år for Omni Produksjon AS. – Jeg liker å gjøre alt så stort og fullt av opplevelse. Det har ført til både opp- og nedturer, men etter i sommer har ting snudd oppover igjen, sier Trond-Atle Bokerød.

Optimist: 2014 har vært et godt år for Omni Produksjon AS. – Jeg liker å gjøre alt så stort og fullt av opplevelse. Det har ført til både opp- og nedturer, men etter i sommer har ting snudd oppover igjen, sier Trond-Atle Bokerød. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Trond-Atle Bokerød ser lyst på framtida, men lidenskapen for filmbransjen har hatt sin pris.

DEL

– Jeg var 12 år da jeg fant ut at jeg ville lage ting som folk ville se, sier han.

– Jeg gjorde noe med det

24 år etterpå kan han konstatere at veien til målet har vært en berg- og dalbane.

– For meg handlet det om å tørre å ha lyst. Noe jeg anbefaler mange ungdommer uten visjoner. Jeg er heldig som gjorde noe med det. Det å lage ting har vært ledestjerna hele veien og som jeg fortsatt lever etter, sier 36-åringen.

I dag driver han Omni Produksjon AS innen filmproduksjon.

Musikeren ble filmmann

– Men det var musiker jeg utdannet meg til ved musikk, dans og drama på Risum. Jeg spilte piano og tok eksamen på kirkeorgel. Deretter var planen å ta utdannelse i USA. Jeg har alltid likt noe stort, pompøst og det å slå på stortromma, sier Trond-Atle Bokerød.

Det ble ikke slik. I stedet ble det IT-studium i Halden.

– I en gruppe med presentasjon av Halden multimedieproduksjon traff jeg Per-Morten Nilsen, som jeg senere jobbet sammen med i Noroff, hvor jeg var lærer. Deretter begynte jeg for meg selv som frilanser, og jobbet blant annet for TV Norge og Monster.

Måtte begynne på nytt

I 2001 startet han enkeltmannsforetaket Omni.

– 10. mai 2004 ble jeg utsatt for et innbrudd hjemme på Gimle, hvor alt utstyret ble stjålet. Jeg måtte begynne på nytt. Da lærte jeg at det som har hendt, er det ikke noe å gjøre med. Det beste er å se framover og gjøre ting enda bedre.

Trond-Atle Bokerød beholdt lidenskapen for filmproduksjon og han var med og produserte «Oppdrag Sognefjorden» og «Dyrlegedrømmen».

Halden-film

I 2009 startet han sammen med kona Linda Omni Produksjon AS og fikk samtidig oppdraget med å lage film om DS «Turisten».

- Det var et kjempeoppdrag, men samtidig starten på en nedgang. Etter oppdraget hadde vi kun «Allsang på Grensen». Det ble en ny runde med pendling til Oslo og jobb for Monster og TV Norge, sier han.

For to år siden begynte Trond-Atle Bokerød å jobbe sammen Jens Petter Berget for å være med å synliggjøre Halden. Resultatet ble et samarbeid om #halden.

Harald Zwart ringte

– Roger Jensen tok tak i det. Vi fikk i oppdrag å lage en film om Halden, men med liten respons i næringslivet måtte vi ta nesten 300 000 kroner av egen lomme. Jens Petter Berget var optimist og fikk rett. Etter visning 6. november i 2013, så ble filmen lagt merke til.

Trond-Atle Bokerød fikk telefon fra Harald Zwart og lagde reklamefilm sammen med Omni.

– Deretter ble det oppdrag for «Tons of Rock». Filmen funket og ga et bedre omdømme av Halden, og Omni ble lagt mer merke til, sier han optimistisk.

Filmer for Øisteins Blyant

For i år har det snudd.

– Takket være Jens Petter Berget, Rune Larsen og Erik Øysæd i styret har det blitt bedre. Jeg har som gründer fått den hjelpen jeg har etterlyst i mange år. Nå skal vi lage et nytt konsept på Øisteins Blyant, Øisteins Pappeske og Øisteins ABC. Det skal bli 105 episoder på barne-tv. Det krever mye jobb, men takket være samarbeid med NCE Smart Energy Markets og simulatorsenteret i kunnskapsparken, så har vi utviklet nyskapende data. Noe som har gjort at en stor aktør innen data har kontaktet oss for å bruke Omni som referansekunde. Det vil si hvordan vi jobber effektivt og enkelt, sier han.

– Morsomt med barn

Bokerød innrømmer at det siste året har vært intenst.

– Jeg har vært opptatt av min lidenskap. Linda deler ikke akkurat det, så noen ting har blitt satt på prøve. Det gjør meg ydmyk, men jeg velger å se framover. Nå skal vi har råd til ha et familieliv.

– Og da med tanke på barn?

– Det hadde vært morsomt. Alle maser om det, svarer Trond-Atle Bokerød.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken