Oljefondet har tapt 2,9 milliarder på Facebook-skandalen

I helgen ble det avslørt at Facebook delte brukerdata fra 50 millioner personer til det britiske analyseselskapet Cambridge Analytica (CA).

I helgen ble det avslørt at Facebook delte brukerdata fra 50 millioner personer til det britiske analyseselskapet Cambridge Analytica (CA). Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Oljefondet, som eier 0,71 prosent av Facebook, har blitt rammet hardt av Facebook-skandalen og har i løpet av de tre siste dagene tapt 2,9 milliarder kroner.

DEL

(Tidens Krav) I helgen ble det avslørt at Facebook delte brukerdata fra 50 millioner personer til det britiske analyseselskapet Cambridge Analytica (CA). Selskapet skal senere ha brukt dataene til å hjelpe Donald Trump til å bli valgt som president i USA.

Skandaleavsløringene har ført til at Facebook har rast 10 prosent på børsen i løpet av få dager. Dette rammer også Statens pensjonsfond utland, bedre kjent som oljefondet, som eier 0,71 prosent av Facebook.

I løpet av de tre siste dagene har oljefondets aksjepost blitt redusert fra 29,4 milliarder kroner til 26,5 milliarder kroner.

Kommunikasjonssjef Thomas Sevang i oljefondet ønsker ikke å kommentere investeringen.

– Vi er en langsiktig aksjonær, men vi kommenterer ikke enkeltinvesteringer, sier Sevang til Nettavisen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags