Gå til sidens hovedinnhold

Haldenser i 50-årene siktet for grovt skattesvik

Artikkelen er over 4 år gammel

Tre menn, derav en haldenser, er siktet for å ha skjult millioner av kroner i utlandet.

Det er Sarpsborg Arbeiderblad som først omtaler saken.

Avventer etterforskningen

Halden Arbeiderblad har vært i kontakt med haldenserens forsvarer Hans Christian Nygaard Wang. Han ønsker i å si noe om hans klients rolle ut over dette:

- Min klient har forklart for politiet at han ikke har hatt til hensikt å overtre lovbestemmelser i sakens anledning. Utover det har jeg ingen kommentarer. Vi avventer hvordan påtalemyndigheten konkluderer i etterforskningen.

Sju millioner kroner

Haldenseren skal være en av tre menn i 40 - 50-årene som hadde eierinteresser i et bemanningsselskap i Sarpsborg. Selskapet gikk konkurs.

De tre forretningsmennene skal ha unndratt til sammen sju millioner kroner fra beskatning. Pengene, som skal stamme fra fiktive fakturaer, skal i stedet for å ha blitt oppført i deres selvangivelser ha havnet på konti i Sveits og deretter blitt gjort tilgjengelig for de tre her i Norge.

Penger til Sveits

Politiadvokat Jahn Schei bekrefter overfor SA at økotemaet i Øst politidistrikt i Østfold pågrep, siktet og varetektsfengslet tre menn for grovt brudd på ligningsloven i begynnelsen av desember i fjor.

Alle tre ble løslatt før helga. Politiet mener det ikke lenger er noen fare for bevisforspillelse.

- Samlet sett utgjør skattesviket sju millioner kroner gjennom fiktive fakturaer og som er blitt overført til utlandet. Disse pengene har igjen dukket opp på sveitsiske bankkonti og er senere blitt gjort tilgjengelig for disse personene i Norge, sier Schei.

Økonomisk utroskap

- Vi kan ikke utelukke at siktelsen på et senere tidspunkt kan bli utvidet til også å gjelde økonomisk utroskap. Skatt Øst og politiet har sikret og tatt arrest i flere eiendeler og bankkonti, og i den perioden etterforskningen har pågått,er det gjort en rekke avhør og blitt gjort flere databeslag med mer, uttrykker han.

Utspekulert

Politiadvokaten forteller at saken etterforskes videre.

– Både politiet og Skatt Øst ser svært alvorlig på at borgere overfører penger til utlandet og unndrar disse beskatning på en så utspekulert og planlagt måte som vi mener er blitt gjort i denne saken, og vi undrer over at de involverte ikke har tenkt over konsekvensene, sier politiadvokat Jahn Schei.

Kommentarer til denne saken