Ser løsning på krisa i Norske Skog denne uka

LØSNING: Norske Skog ser nå en løsning på krisen, og legger denne uka fram et nytt forslag til rekapitalisering. Det støttes av de viktigste obligasjonseierne.

LØSNING: Norske Skog ser nå en løsning på krisen, og legger denne uka fram et nytt forslag til rekapitalisering. Det støttes av de viktigste obligasjonseierne.

Artikkelen er over 2 år gammel

Ifølge en melding Norske Skog sendte Oslo Børs fredag kveld er det «betydelig framgang» i de pågående samtalene selskapet fører med obligasjonseierne og andre.

DEL

Selskapet regner nå med å ha klart et omforent forslag, med støtte fra de viktigste obligasjonseierne, tidlig denne uka.

Får et pusterom

Norske Skog har fått tilsagn fra de viktigste obligasjonseiere om en mellomfinansiering på 16 millioner euro, eller nesten 150 millioner kroner, for å ha nok penger til å drive selskapet mens forhandlingene fortsetter.

– Vi er svært tilfreds med at nøkkelinteressenter støtter driften gjennom denne fasiliteten.

Våre papirfabrikker er høyst konkurransedyktige virksomheter med en god framtid, uavhengig av den endelige løsningen på selskapets kapitalstruktur, uttalte konsernsjef Lars Sperre i en pressemelding fredag kveld.

Revidert forslag

– Diskusjonene mellom de største obligasjonseierne har materialisert seg i et revidert forslag fra de største obligasjonseierne, uttalte kommunikasjonsdirektør Carsten Dybevig i Norske Skog til Dagens Næringsliv søndag.

Å legge fram et slikt transaksjonsforslag krever en omfattende dokumentasjon, som rådgiverne nå trenger noe mer tid på å ferdigstille, sa han.

Viktig uke

Denne uka blir på flere måter både hektisk og viktig for Norske Skog.

Onsdag legger de fram resultatet for andre kvartal, og torsdag er det innkalt til ekstraordinær generalforsameling.

I tillegg sier Dybevig til DN at de mest sannsynlig vil legge fram et nytt, revidert rekapitaliseringsforslag i løpet av denne uka.

Svært komplisert

Et slikt forslag vil kreve samtykke fra minst 75 prosent av obligasjonsverdiene, og deretter vil det bli gitt en frist på minst 20 virkedager til å gi et svar.

- Detter er kanskje en av norgeshistoriens mest kompliserte rekapitaliseringsprosesser, og det krever at mange obligasjonseiere skal bli enige, sier Dybevig.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags