Dette opplyser Norske Skog i en børsmelding tirsdag ettermiddag.

Her gjentar selskapet meldingen fra mandag, hvor de skriver at selskapet er i sluttprosessen med å gjøre klart et revidert forslag til en løsning.

Selskapet sier videre at de venter å kunne presentere dette dokumentet i morgen, onsdag 11. oktober.

Til Dagens Næringsliv sa Sveaas mandag at partene har kommet nærmere hverandre, og at det derfor var grunn til å utsette fristen, selv om det fortsatt skal være noe avstand mellom partene. Videre sier han at håpet er at selskapet vil kunne presentere et nytt forslag som partene allerede er enig om.

– Det er det som er ønskelig og å foretrekke, skriver Sveaas i en epost til avisen.

Han understreker videre i mandagens børsmelding at produksjonen ved fabrikkene bil fortsette som normalt uavhengig av resultatet.

Planen om en aksjeemisjon, hvor størstedelen av gjelden ble omgjort til aksjer, ble presentert for første gang 18. september i år. Den opprinnelige fristen til å komme til enighet var satt til 29. september. Styret sa da de ville gi aksjonærene mer tid, og utsatte første gang til 3. oktober, så til torsdag 5. oktober før de satte mandag 9. som frist. Mandag ble fristen forlenget med én dag, til tirsdag 10. oktober. I dag er fristen altså ytterligere forlenget med én dag.

Den totale gjelden til Norske Skog var ved utgangen av andre kvartal var på 10,7 milliarder kroner.