Dagens Næringsliv skriver at Norske Skog i en børsmelding tirsdag morgen sier at sikrede obligasjonseiere som eier 65 prosent av det viktige obligasjonslånet som forfaller i 2019 har bekreftet sin støtte til styrets redningsforslag som ble presentert 18. september.

Har frist ut uka

Det vil si at 65 prosent av de viktigste obligasjonseierne støtter Norske Skog-styrets forslag til redningsplan. Det er ikke nok, skriver Dagens Næringsliv, som forteller at selskapet forbereder seg nå på mulig konkurs.

 

Norske Skog som eier Norske Skog Saugbrugs i Halden, trenger støtte fra 75 prosent av de stemmeberettigede obligasjonseierne. Selskapet arbeider med å sikre støtte fra de øvrige sikrede og usikrede obligasjonseierne.

Norske Skog oppfordrer relevante obligasjonseiere til å returnere sine samtykker snarest mulig før klokka 17 fredag 29. september 2017 hvis de ønsker å støtte forslaget.

 

– Driften fortsetter

Christen Sveaas er styreleder i Norske Skog:

– Alternativet vil utløse en komplisert insolvensprosess, som vil resultere i at Norske Skog blir 100 prosent eid av de sikrede obligasjonseierne, sier Sveaas til Dagens Næringsliv.

– Selv uten tilstrekkelig støtte, vil driften av Norske Skogs virksomheter fortsette og verdien av Norske Skog og interessene til ansatte, kunder, leverandører og lokalsamfunn vil bli beskyttet, skriver selskapet i meldingen.