Mandag 18. september er dagen da Norske Skogindustrier (Norske Skog ASA, journ.anm.) skal legge fram en plan for hvordan de skal komme seg ut av de store økonomiske problemene som papirkonsernet har.

Ifølge E24 er den varslede pressekonferansen flyttet fra klokka 13 til 15.

Utålmodige långivere

I forrige uke ble det kjent at långiverne hadde tatt kontroll over de sju fabrikkene som Norske Skog ASA eier i Norge og utlandet. En av disse er Saugbrugs.

Det er datterselskapet Norske Skog AS som har tatt over styringen av fabrikkene, og nyvalgt styreleder i det aktuelle datterselskapet er Sven Ombudstvedt, som gikk av som konsernsjef for morselskapet Norske Skog ASA før sommeren.

Overtakelsen av fabrikkene skjedde fordi långiverne var lei av å vente på at konsernet skulle få på plass en plan alle kunne enes om.

Derfor er det knyttet stor spenning til mandagens pressekonferanse hvor nettopp denne planen skal presenteres.

– Det er slitsomt

Ombustvedt understrekte overfor HA da overtakelsen av eierskapet var et faktum forrige uke, at det ikke får noen betydning for de ansatte ved Saugbrugs.

– De kan ikke bare fortsette med det de kan best, å lage papir, men også med nye prosjekter. Det kan de belage seg på å gjøre veldig lenge. sa han.

Konserntillitsvalgt ved Norske Skog Saugbrugs, Paul Kristiansen, uttalte til HA at han syntes det er slitsomt med alt mediestyretog slitsomt å forklare folk hva som faktisk skjer.

– Det er mye skriverier om en eventuell konkurs. Men de ansatte føler det ikke sånn. Vi har nesten null turnover og folk her inne er fantastisk flinke til å holde fullt fokus på jobben de skal gjøre. Det er også derfor fabrikken fortsatt går så bra, mener Kristiansen.