Gå til sidens hovedinnhold

Lærte å klappe slik nisser gjør

Artikkelen er over 5 år gammel

Det aller fleste nissene var små, men det var de store som fikk mest oppmerksomhet i Busterudparken.

Det tradisjonelle nissetoget til Handel i Halden fant sted lørdag ettermiddag.

Små og store nisser samlet seg på Torget hvor Idd skolemusikkorps spilte.

Der befant også Rune Grandahl seg med juletrær, Reidun Raknerud Andersen med blant annet julekranser, Fossekallen speidergruppe med gløgg og pepperkaker og Extra Giverglede som tok imot gaver. Gavene går til barn i Halden som har det litt vanskeligere enn andre barn.

Gir gaver til andre

- Vi vil takke Handel i Halden som hjelper til med å markedsføre oss, og lar oss få stå her og ta i mot gaver fra haldensere. Handelsforeningen har også sponset oss med nisseposer som vi skal selge i Busterudparken. Alle inntekter går til giverprosjektet vårt. Vi kjøper gaver for pengene vi får inn, og gavene gir vi bort på samme måte som med gavene vi samler inn her på Torget, forteller Mikaela Caci, som er leder for Extra Giverglede.

Ønsker man å bidra, men fikk ikke kommet på lørdag, er det fortsatt mulig å levere gaver til organisasjonen på Coop Extra på Grønland.

- Vi har fått utrolig mange gaver i år, og det setter vi pris på. Behovet er kjempestort. Vi kan også være behjelpelige med bursdagsgaver ellers i året, sier Caci.

En liten skog på Torget

Rune Grandahl er en av de faste juletreselgerne på Torget sammen med Jan Raknerud og Øyvind Brække. Grandahl er i gang med sin 27. sesong med torgsalg.

- Det tar nok ennå noen dager før haldenserne tenker på å handle årets juletre. I midten av neste uke kommer edelgrana også. Enn så enge har jeg norsk gran og furu, og det er grana som er mest populær, sier han.

Sammen med han står Reidun Raknerud Andersen som selger julekraner og diverse håndarbeid.

Bildeserie

BILDER: Nissetog gjennom gågata

- Vi er her hver dag fram til jul med et par unntak for min del, sier hun.

Nissegaver til barna

Fredrikhald Nisselaug ankom Torget med nissehengeren sin, og baki der satt to nisser med trekkspill og gitar som sørget for både spill, sang og julestemning.

Idd skolemusikkorps ledet an i toget med nissehengeren og nisser i alle aldre og størrelser bak.

Toget gikk fra Torget til Busterudparken der posene fra Extra Giverglede ble solgt. Eva Denis og Siv Langøy underholdt med noen sanger før nissene trakk fire vinnere blant barna som leverte ønskeliste til nisselaugsnissene på julegateåpningen. Vinnerne blir kontaktet.

Deretter samlet nissene alle barna inne i paviljongen for mer gaveutdeling. Ti heldige barn fikk en overraskelse.

Klapping på nissevis

- Vet dere hva julenissen sier, spurte ledernissen barna i paviljongen.

- Ja, den sier "ho-ho-ho", svarte de eldste barna, og så ble den en runde med "ho-ing" før ledernissen lurte på om smånissene visste hvordan en ekte julenisse klapper.

Dermed var det duket for klapping på nissevis - nemlig med hendene over hodet.

- Nå som dere kan klappe skikklig, tar vi en stor applaus for de ti barna som vant, sa ledernissen avslutningsvis.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.