Ny NAV-rapport: Halvparten av alle på sosialhjelp er innvandrere

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

– Alarmerende, sier arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H).

DEL

En ny NAV-rapport viser at halvparten av dem som mottar sosialhjelp i Norge, er innvandrere. Det melder VG.

Samtidig viser tallene fra NAV at andelen fattige i Norge har gått opp fra 7,7 prosent til 9,3 prosent fra 2011 til 2015.

Har økt de siste årene

Andelen innvandrere som mottar sosialhjelp, har økt betydelig de siste årene, og rundt 67.000 mennesker med innvandrerbakgrunn mottar sosialhjelp i Norge i dag.

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) beskriver tallene som «alarmerende», og sier at i verste fall blir innvandrere og flyktninger en «egen underklasse i det norske samfunnet».

Hauglie er tydelig på hva løsningen er:

– For å få ned fattigdommen i Norge, må flere innvandrere i jobb. Derfor prioriterer regjeringen kvalifisering og økt arbeidsretting i introduksjonsprogrammet og norskopplæringen. Uten språk er det vanskelig å få innpass i det norske arbeidsmarkedet, sier Hauglie til VG.

– Den rette veien

17,5 prosent av alle barn i Oslo bor i husholdninger som har vedvarende lav inntekt, og personer med innvandringsbakgrunn utgjør hele 43 prosent av alle fattige.

– Det går ikke rette veien. Andelen med lavinntekt øker over tid, samtidig som vi ser at inntektsforskjellene øker, og de rike blir rikere, sier kunnskapsdirektør Yngvar Åsholt i Nav til Klassekampen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken