Gå til sidens hovedinnhold

Har du sett en ulv?

Artikkelen er over 6 år gammel

Ulveovervåkningen vil ha tips fra Østfold.

Ulveovervåkinga har så langt i vinter registrert 56-68 ulver innenfor Norges grenser. 28-32 av disse er kun påvist i Norge, viser en ny foreløpig statusrapport gjengitt i rovdata.no.

Vanskelige sporingsforhold i Østfold

– Fram til 15. januar er det påvist 28-32 ulver som kun lever på norsk jord og 28-35 ulver med tilhold på begge sider av riksgrensen mot Sverige. I tillegg har en ett år gammel ulv fra Julussareviret i Østerdalen vandret til Finnmark og over til Finland, sier Morten Kjørstad, leder i Rovdata.

I Østfold og østligste deler av Akershus har sporingsforholdene vært vanskelige så langt denne vinteren.

– Det er påvist ulv flere steder i fylkene, men det er behov for mer kunnskap fra disse områdene, sier Wabakken, som er prosjektleder for ulveovervåkingen ved Høgskolen i Hedmark.

Publikum oppfordres til å melde ifra om observasjoner av ulv eller spor. Dette gjelder for øvrig over hele landet.

Tre valpekull i grenserevir

Det er i vinter også påvist at det er født valpekull i de tre ulverevirene Rotna, Slettås og Hærsjø som alle dekker areal på begge sider av riksgrensen. Den norske delen av territoriene er alle i Hedmark.

I tillegg er det registrert tre nye ulverevir i Norge der det ikke var revirmarkerende ulv forrige vinter. Ett ulvepar har slått seg ned i Osdalen i Hedmark, én enslig ulv har etablert seg nord for Julussareviret ved Koppang i Stor-Elvdal, og to ulver markerer revir i grenseområdene øst for Trysilelva ved Lutnes i Trysil.

Kommentarer til denne saken