– Det begynner å haste nå

VITAMININNSPRØYTNING:
 – Nærmiljøprisen fikk fart i planene om utsiktstårnet på Høiås, sier Einar Haugen. Markedssjef Anette Fosse Henning i Berg Sparebank er glad for drahjelpen de kunne gi. 5. oktober løper søknadsfristen for årets pris ut.foto: Øivind Kvitnes

VITAMININNSPRØYTNING: – Nærmiljøprisen fikk fart i planene om utsiktstårnet på Høiås, sier Einar Haugen. Markedssjef Anette Fosse Henning i Berg Sparebank er glad for drahjelpen de kunne gi. 5. oktober løper søknadsfristen for årets pris ut.foto: Øivind Kvitnes

Artikkelen er over 3 år gammel

I år deler Berg Sparebank ut sin nærmiljøpris for tiende gang. Det er fortsatt mulig å søke, men bare noen dager til.

DEL

– For oss var den en vitamininnsprøyting, sier Einar Haugen i Halden Skiklubb.

Han var prosjektleder og en av pådriverne for utsiktstårnet på Høiås. Tårnet var det første prosjektet som fikk hele prisen på 100.000 kroner.

Inspirasjon

– Tårnet var egentlig et for stort prosjekt for nærmiljøprisen, men vi mente det ville være en god start, og prisen satte fart i prosjektet. Den bidro nok til at andre også kom på banen med midler. sier markedssjef Anette Fosse Henning i Berg Sparebank.

Det bekrefter Einar Haugen.

– Det var lenge stor skepsis, blant annet i forhold til sikkerheten. Men da vi fikk prisen, gikk beslutningen fattet på et samstemt årsmøte. Samtidig gjorde skepsisen at vi ble skjerpet i forhold til sikkerhet.

Selv om utsiktstårnet totalt kostet rundt en million å bygge, var den en viktig start og en stor oppmuntring.

Senere kom også DNB-stiftelsen på banen, sier Haugen.

Riktig satsing

Han er heller ikke i tvil om at det var en riktig satsing av Halden Skiklubb å bygge tårnet.

– De første årene hadde vi en besøksprotokoll på toppen, der alle kunne skrive seg inn. Den viste at mellom 5.000 og 6.000 var oppe i tårnet hvert år.

Nå brenner jeg for å få montert et telleapparat, sier han.

Tiende året

I år runder Berg Sparebanks nærmiljøpris ti år, og i løpet av de første ni er den tildelt i alt 18 lag og foreninger i Halden (se oversikt i egen sak).

Halden Skiklubb er sammen med Halden Volleyballklubb de eneste som til nå har fått hele nærmiljøprisen alene.

– I forbindelse med årets tildeling er det ennå ikke for sent å søke, men nå begynner det å haste. Søknadsfristen løper ut 5. oktober, sier Anette Fosse Henning.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags