Her gjemte smuglerne narkotika for 30 millioner kroner

Spesialrom: Smuglerne hadde gjemt narkotika i spesialrom i bilens gulv. Narkotikkaen hadde en verdi på rundt  30 millioner kroner.

Spesialrom: Smuglerne hadde gjemt narkotika i spesialrom i bilens gulv. Narkotikkaen hadde en verdi på rundt 30 millioner kroner. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I januar ble to menn stanset i en bil i Eda kommune i Sverige på vei til Norge med drøyt ti kilo kokain, sju kilo heroin og nesten to kilo cannabis. Nå har smuglerne fått straff på åtte og ti års fengsel.

DEL

(Fredriksstad Blad) Det er svenske Svt som skriver om det omfattende narkotikabeslaget i januar i år. To menn, begge i 30-årene, kom kjørende i to biler på en landevei i Eda kommune i Värmland.

Tollerne bestemte seg for å undersøke bilene, og fant etter hvert mye narkotika gjemt i den ene av de to bilene. Totalt ble det funnet ti kilo kokain, sju kilo heroin og nesten to kilo cannabis. De to smuglerne, som er i familie, nektet for at de kjente hverandre, men tollerne og politiet følte seg sikre på at den første bilen ble brukt som spaningsbil, mens den andre bilen skulle brukes for å frakte narkotikaen inn til Norge.

Her er deler av storbeslaget fra Eda kommun i januar. Narkotikaen skulle til Norge.

Her er deler av storbeslaget fra Eda kommun i januar. Narkotikaen skulle til Norge. Foto:

Smuglerbilen var også manipulert med egne rom for å lure tollerne. Ifølge Svt har narkotikaen blitt fraktet fra Albania, via Italia og Nederland til Sverige – og skulle videre til Norge. Totalt har smuglervarene en verdi på hele 30 millioner kroner.

Smuglerne, som har sittet i fengsel siden de ble pågrepet i januar, ble nylig dømt til åtte og ti års fengsel for grov narkotikasmugling.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags