Fjernes som Nortura-sjef

Arne Kristian Kolberg må gå av som konsernsjef i Nortura.

Arne Kristian Kolberg må gå av som konsernsjef i Nortura. Foto:

Av

Sarpingen Arne Kristian Kolberg går av på grunn av manglende resultatoppnåelse.

DEL

Styret begrunner sparkingen med «manglende måloppnåelse, for svake resultater - samt krevende utfordringer i forbindelse med nytt IKT-system» i en melding.

- I det siste er det dessverre for mange piler som peker i feil retning, og vi har ikke tid til å vente for lenge på betydelige forbedringer. Styret ser seg derfor nødt til å gjøre denne endringen nå, sier styreleder Trine Hasvang Vaag i meldingen.

Respekterer beslutningen

Arne Kristian Kolberg har vært i Nortura i 20 år, men sier selv at han har respekt for styrets beslutning.

- Når jeg nå ikke klarer å oppnår de resultatene som styret forventer, er det deres rett og plikt å gjøre noe med det. Det har jeg full respekt for, og jeg vil ønske konsernet all lykke til videre, sier Kolberg i meldingen.

Nortura hadde en omsetning på 24 milliarder kroner i fjor, men et resultat før skatt på skarve 70 millioner kroner. Styrelederen takker samtidig Kolberg, som har jobbet i selskapet i 20 år, for innsatsen.

Visesjefen tar over

- Kolberg har de siste årene ledet selskapet gjennom mange store og krevende endringer. Jeg er takknemlig for den innsatsen han har gjort gjennom 20 år for Nortura og de siste fem som konsernsjef, sier hun.

Visekonsernsjef Hans Thorn Wittussen konstitueres som ny konsernsjef, mens konserndirektør for produksjon, Lisbeth Svendsen, konstitueres som ny visekonsernsjef. Kolberg selv tar tilsynelatende beslutningen med fatning.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags