Kontrakt verdt 100 millioner euro til Nexans

Artikkelen er over 1 år gammel

Nexans skal produsere og levere sjøkabel til Filippinene.

DEL

Nexans skal produsere, levere og installere en sjøkabel, inkludert fiberoptisk kabel, i en vanndybde på opptil 650 meter i Filippinene.

– Kabelforbindelsen vil gi det filippinske folket et mer pålitelig strømnett. Den fiberoptiske kabelen vil bli produsert på Nexans Norways anlegg på Rognan, mens sjøkabelen vil bli produsert i Halden og på selskapets anlegg i Japan. Kontrakten bekrefter Nexans’ stilling som en viktig global leverandør av masseimpregnerte kabelsystemer på dypt vann, skriver selskapet i en pressemelding.

Les også: Nå skal Nexans sikre strøm til dette ferieparadiset.

Arbeidet med installasjonen og sikringen på vanndybder på opptil 650 meter vil bli utført av Nexans' eget spesialiserte kabelleggefartøy C/S Nexans Skagerrak. 

– Nexans er glad for å igjen å ha fått tillit fra NGCP, et resultat av en rekke prosjekter gruppen har lykkes med i regionen, sier Vincent Dessale, Senior Executive Vice President Nexans Subsea and Land Systems Business Group.

fakta

  • Nexans Norway AS er ledende leverandør av kraft-, tele-, installasjons- og varmekabler i Norge, og blant verdens ledende innen offshore-kontrollkabler og høyspente sjøkabler.
  • Selskapet har hovedkontor i Oslo, produksjonsanlegg på Rognan, Langhus og i Halden.
Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags