Skal skape verdier

Stolte: – Det er en anerkjennelse at NCE i Halden skal være en motor i å styrke norsk næringsliv, sier daglig leder Ole Gabrielsen (tv) og styreleder Knut H.H. Johansen til Mona Skaret, som er direktør for vekstbedrifter og klynger i Innovasjon Norge.foto: Jan Erik Sørlie

Stolte: – Det er en anerkjennelse at NCE i Halden skal være en motor i å styrke norsk næringsliv, sier daglig leder Ole Gabrielsen (tv) og styreleder Knut H.H. Johansen til Mona Skaret, som er direktør for vekstbedrifter og klynger i Innovasjon Norge.foto: Jan Erik Sørlie

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

NCE i Halden sprer sin spisskompetanse til andre deler av norsk næringsliv.

DEL

Ledere for 14 klynger i Norwegian Centres of Expertise (NCE) vært på Remmen og i Halden i samarbeidet for å få fart på norsk næringsliv.

Skal dele kunnskap

De tre klyngene NCE Halden, NCE Kongsberg, NCE Raufoss og har undertegnet avtalen med Innovasjon Norge. Framover skal de spre kompetanse til andre deler av næringslivet.

Teknologimiljøene har jobbet med prosjektet «Klyngene som omstillingsmotorer» i samarbeid med Innovasjon Norge.

– Vi har plukket ut NCE-klyngene i Halden, Kongsberg og Raufoss som drivkraften. Det handler om å bruke klyngene i hvordan norsk industri skal møte nedgangen i oljevirksomheten sier Mona Skaret, som er direktør for vekstbedrifter og klynger i Innovasjon Norge og tillegger:

– Dette kan vi gjøre ved å dele kunnskap på tvers. Det gjelder å fornye seg, finne nye løsninger og tjene penger. Det er superalvorlig, hvis vi ikke lykkes, da kommer andre aktører. De som klarer å bruke teknologien i markedet skaper verdier.

Vil vokse på Remmen

Skaret viser til teknologien og kunnskapen hos NCE Smart Energy Markets, som blir pilot innenfor digitalisering og omstillingen av Norge.

NCE i Halden har holdt på siden 2003. IT-virksomheten på Remmen har hatt økt vekst til 300 ansatte.

– Vi er en liten klynge, men er best i verden på vårt område. Vi er klare til å vokse og spre vår teknologi og kunnskap for å få flere bedrifter i Norge til å betjene teknologien. Nå starter det, sier styreleder Knut H.H. Johansen og understreker:

– Det er i gang en massiv revolusjon innenfor IT-området. Denne revolusjonen innebærer et fundamentalt skifte i teknologiplattform i de fleste bransjer. Big Data og Internett of Things er ikke lenger fremtid. Det er nåtid. Det blir kritisk for konkurransekraften å benytte og utvikle produkter og tjenester i denne nye virkeligheten.

Han sier at NCE Smart Energy Markets har bygget opp en teknologi og et ledende miljø til å håndtere store datamengder.

– Vi vil spre denne kompetansen til en størst mulig del av relevant næringsliv. Ideen vi hadde for fire år siden eksploderer nå. Vi skal bygge ny industri i samarbeid med andre, sier han.

– Og vi vil ha med dem som vil i samarbeidet med å skape et ledende norsk miljø som skal erobre verden, sier daglig leder Ole Gabrielsen i NCE Halden.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.