– Vi vil skape flere arbeidsplasser i Halden

VIL SKAPE ARBEIDSPLASSER: Halden Næringsutvikling sitt hovedmål er å skape nye og bevare de nåværende arbeidsplassene. B.v.Sven-Atle Olsen, Pål Are Sund og Jan-Erik Erichsen. F.v. Marianne Olsen og Lars Jørgen Olsen

VIL SKAPE ARBEIDSPLASSER: Halden Næringsutvikling sitt hovedmål er å skape nye og bevare de nåværende arbeidsplassene. B.v.Sven-Atle Olsen, Pål Are Sund og Jan-Erik Erichsen. F.v. Marianne Olsen og Lars Jørgen Olsen Foto:

Onsdag så Halden Næringsutvikling for første gang dagens lys, og den nystiftede organisasjonen har klare mål for framtida. Arbeidsplasser.

DEL

– Vi vil skape flere arbeidsplasser i Halden, sier leder i interimsstyret, Pål Are Sund, offensivt like etter stiftelsesmøte til Halden Næringsutvikling i IFEs lokaler i Os allé.

Skape og beholde

Halden Næringsråd går fra å være basert på dugnadsarbeid til å bli en profesjonell organisasjon, og skal nå hete Halden Næringsutvikling.

Halden Næringsutvikling skal ikke bare jobbe for å skape nye arbeidsplasser. De vil også beholde og utvikle de som allerede er her. Sund har troen på at den nystiftede organisasjonen vil kunne fungere somen brobygger mellom næringene i Halden

– Det er et spennende prosjekt, men vi er bare i startfasen. Det viktigste nå er å sørge for at det kommer i gang.

– Vi ønsker å tilrettelegge for aktivitet i Halden, og vil gjøre byen til et attraktivt sted å drive næring. Samtidig som vi håper å få i gang et samarbeid på tvers av næringene i Halden, sier Sund forventningsfullt videre.

GODT OPPMØTE: rundt 75 personer hadde møtte fram for å diskutere oppstarten til Halden Næringsutvikling.

GODT OPPMØTE: rundt 75 personer hadde møtte fram for å diskutere oppstarten til Halden Næringsutvikling. Foto:

Ikke bare privatsektor

Leder for Halden Byutvikling, Jan-Erik Erichsen, understreker at det ikke bare skal jobbes aktivt for å få industri og  private aktører til byen, men at det også ligger et potensial i det offentlige.

– Vi ønsker blant annet at Kriminalomsorgen region øst skal komme til Halden. Det er flere muligheter også i offentlig sektor. Uansett er hovedmålet å skape flere arbeidsplasser, sier Erichsen.

Organisasjonen skal nå se seg om etter en daglig leder, og blant de vel 75 frammøtte på onsdagens stiftelsesmøte var det mange meninger om hvilke egenskaper kandidaten bør ha. I budsjettet er det satt av 900.000 til en daglig leder, som vil få et stort ansvar i starten av prosjektet.

– Nå er denne presentasjonen av organisasjonen litt vag, men det skal etter hvert trimmes ned til en konkret handlingsplan med klare og tydelige mål. For øyeblikket er det for tidlig å si om vi skal ha en målsetting om å for eksempel skape 500 arbeidsplasser i året, og hvilke bedrifter som eventuelt ønsker å etablere seg i Halden.

– Men det å presentere Halden som en attraktiv by, blir en av hovedoppgavene til personen som blir ansatt, sier Erichsen videre.

Vil utvikle næringslivet i nysatsing

– Spennende

En av tilhørerne var Marianne Olsen fra Fredriksten hotell, og hun tror at organisasjonen vil gjøre nytte for seg og synes prosjektet er spennende.

– Oppmøte her i dag viser at dette er noe det er behov for. Det at vi i reiseliv- og restaurantnæring også blir invitert synes vi jo er veldig hyggelig.

– Næringslivet er allerede flinke til å benytte seg av vår bransje, men det kan kanskje være med på å gjøre oss mer synlige og øke omsetningen ytterligere, avslutter Olsen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags