At Nössemarkdagene er et tradisjonsrikt arrangement, hersker det ingen tvil om. Neste år vil det være 40 år siden dagene ble arrangert for første gang.

Har vokst

Siden den gang har Nössemarksdagene vokst til et betydelig større arrangement, som har omfattet håndverksdager, dans og ikke minst artister.

I år har hembygdsföreningen i Nössemark valgt seg skogen, fra råvare til sagbruk, som tema, og det kommer både skogsfolk med motorsager, tømmerbiler og forskjellige skogbruksverktøy til arrangementet.

Dit kommer også Ferry Svan, som er juniorverdensmester i å avvirke og dele trevirke. Det blir et realt «Timbershow».

Taube og Åkerström

Dag Brandth og Frank Skovrand er også invitert til Nössemark for å framføre sitt «Taube i Vika».

At de kaller dette «en forestilling for folk med eller uten saltvann i årene», burde passe bra når de legger turen til områdene rundt Stora Lee.

De spiller lørdag, men allerede dagen før kommer en annen kjent artist, Cajsa-Stina Åkerstrøm, for å holde konsert i Nössemark kirke.

Mange aktiviteter

Det blir i det store og hele mange aktiviteter i løpet av disse dagene.

Blant annet kommer Kenneth Aspestrand tradisjonen tro for å gi et skyteshow, og for barna er det også egne arrangementer.

Nössemarksdagene avsluttes med en gudstjeneste søndag. Denne er et samarbeid med Aremark, og det er sogneprest Sven Giljebrekke som forretter under gudstjenesten.