Gå til sidens hovedinnhold

Marcus og Martinus: – Vi har aldri rørt alkohol

Artikkelen er over 2 år gammel

Før de to tenåringsidolene gikk på scenen på Fredriksten festning lørdag ettermiddag, tok de seg tid til en lengre prat med HA. Og tvillingbrødrene var i storform før årets siste Norgeskonsert.

– Beklager, men vi har litt jetlag nå. Vi kommer rett fra Los Angeles og har kun sovet tre timer i natt, beklaget de to brødrene seg før intervjuet.

28 konserter i 14 land

Det var allikevel lite som tydet på et lavt energinivå hos de to tenåringene fra Trofors i Nordland. Marcus og Martinus, som har tatt deler av Musikk-Norge med storm og smeltet mangt et ungpikehjerte med sanger som «Elektrisk» og «Girls», var i storform da de satte seg ned med HA.

– Vi har nå spilt 28 konserter i 14 forskjellig land, forteller de engasjert.

Det inngår dermed mye reising i deres artisthverdag.

– Det er nok det som er mest slitsomt med turnélivet, sier Martinus.

Begge guttene er riktignok veldig takknemlige for alle stedene de får oppleve – selv om de ikke alltid rekker å utforske destinasjonene de kommer til.

– Nei, det er ikke alltid vi får tid. Men vi skal dra til Spania i september for å spille i Madrid og Barcelona, så da håper vi på å få med oss én fotballkamp på hver av stedene, smiler Marcus.

Noe av det mest spesielle med reisingen, sier de, er å se utbredelsen av fanbasen deres.

– Det er veldig spesielt å komme til et nytt land for første gang, og innse at «oi, vi har fans her og!"

 

– Vi lever i en drøm

De to innrømmer gledelig at de lever et unormalt liv og at livet deres er mer som en drøm å regne.

– Av og til må vi må klype oss i armen. Vi reiser verden rundt, og holder konserter for tusenvis av tilskuere. Hva mer kan vi be om?

Tror dere at den enorme populariteten deres kommer til å avta etter hvert, og at dere etter hvert kommer til å spille for 200 mennesker på en eller annen mørk kneipe?

– Det tenker vi faktisk ikke på. Vi lever i nuet, og koser oss med det. Men hvis det skjer, så er jo 200 tilskuere også ganske mange, kontrer de to, og minner journalisten på at de ikke alltid har spilt for utsolgte hus og tusenvis av mennesker.

Tenker ikke på penger

Det er liten tvil om at merkevaren Marcus & Martinus er gode penger, men selv har de ikke fokus på det. På spørsmålet om hvorvidt de tenker mye på hvor mye de tjener på hver konsert, har de et ganske enkelt svar.

– Dere i mediene har nok mer peiling på hva tjener enn vi har selv. For å være ærlig har vi rett og slett ikke anelse. Vi gjør dette fordi vi synes det er gøy, ikke fordi vi vil tjene masse penger. Hvis vi ser noe vi vil ha, så er det ikke slik at vi går og kjøper det med en gang. Da må vi ønske oss det som alle andre, men vi ønsker med tiden å investere i eget hus eller leilighet, sier de to før pappa Kjell Erik Gunnarsen tilføyer at det ikke er pengene som driver dem.

– Hadde de stått på scenen og tenkt på hvor mye penger de tjener på hver enkelt konsert, hadde de nok mistet en del av gnisten. Det er lidenskapen for å opptre og å synge som gjør at de kan levere så bra som de gjør hver konsert. De skal ha fokus på å ha det gøy, og det har jo fungert til nå, sier Gunnarsen.

 

Gode karakterer

Hvis det er noen som tror at duoen har latt skole være skole etter hvert som populariteten har steget det siste året, tar de grundig feil. Med en far som er utdannet lærer, har de hatt fokus på skole, og kan fortelle at de aldri hadde fått lov til å leve det livet de gjør hvis de ikke hadde prestert på skolen.

– Vi ligger på rundt 5 i snitt. Det er viktig for oss at vi også får et godt akademisk grunnlag, og vi skal fortsette med skolen til høsten, men da som privatister, fortalte de to, som akkurat har gått ut av 10. klasse.

Vi blir overrasket over hvor reflektert de to er. Det er på ingen måte to bortskjemte, oppblåste tenåringer med stjernenykker vi treffer. Snarere tvert imot. De er to jordnære og helt normale unggutter, med et kanskje i overkant høyt energinivå.

– Vi har tatt med oss verdiene hjemmefra, og pappa er alltid med oss på tur. Han setter foten ned når det er noe han ikke mener er greit.

Har ikke smakt alkohol

Vi prøver å dra intervjuet over på noe mer alvorlig. Ungdomstida og alle fristelsene den bringer med seg.

– Vi har faktisk aldri smakt alkohol. Nå havner vi heller ikke ofte i den posisjonen at vi blir tilbudt det, for vi går nesten aldri på fest. Men vi vet jo at veldig mange på vår alder gjør det. Der har vi tatt et klart standpunkt, og har ikke noe behov for å prøve det. Samtidig ønsker vi å være gode rollemodeller for alle våre unge fans.

Selv om det virker som om de to har gått bananas blant diverse sukkerholdige og energitilførende drikke hvis man ser på energinivået deres, bedyrer de to at de aldri har drukket en dråpe energidrink.

– Vi har faktisk aldri smakt det. Vi har rett og slett ikke behov for det – men vi drikker brus da, innrømmer de to uten av det er noen grunn til å få dårlig samvittighet for det.

 

Fotballgale brødre

Marcus og Martinus viste en imponerende kunnskap om fotball, spesielt om favorittlagene Chelsea og Manchester United, og en stund utviklet intervjuet seg til noe som minnet mer om en fotballdiskusjon enn et intervju som de rundt 7.000 på Fredriksten festning hadde vært misunnelige på.

– Hvis West Ham (journalistens favorittlag) kommer høyere enn ManU på tabellen neste sesong, skal jeg begynne å jobbe for Halden Arbeiderblad, utbryter Marcus, mens tvillingbroren Martinus er litt mer tilbakeholden.

– Da spanderer jeg en is!

Intervjuet avsluttes, og guttene haster videre for å gjøre seg klar til konsert.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.