Gå til sidens hovedinnhold

– Her er det viktig å stå på for Halden

Artikkelen er over 5 år gammel

Fylkespolitikerne må bestemme seg om musikk og drama i Halden. Fylkesrådmannen foreslår å flytte musikk og drama til Moss, hvor danselinja er allerede.

– Moss ikke mer sentral

Høyres fylkestingspolitiker Roar Lund sier til HA at han ikke forstår argumentet med å flytte elevene til Moss.

– Denne sentraliseringsmodellen er noe spesiell. Hvordan skal det gi flere elever til linja å flytte fra Halden til Moss? Spør Roar Lund.

– For oss i Høyre vil kommunenes høringsuttalelser bety mye, sier Roar Lund som signaliserer at han vil jobbe i Høyres gruppe for Halden.

 

– Mye å ta hensyn til

Aps Lars Pedersen Due fra Halden sitter i posisjon i fylkestinget. Han er ikke med i utdanningskomiteen, men er med i komiteen for næring og kultur.

Pedersen Due sier til HA at skolebruksplanen er kompleks og stor, og at det er mye å ta hensyn til før politikerne fatter en avgjørelse.

– Ikke bare negativt for Halden

– Selv avventer jeg høringsuttalelsene for å se om det kommer inn momenter som fylkesrådmannen ikke har tatt hensyn til i sitt forslag, sier Lars Pedersen Due som sier til HA at spørsmålet om å flytte musikk og drama må veies opp mot andre ting i skolebruksplanen.

– Forslaget til skolebruksplan er ikke bare negativt for Halden. For eksempel er det bra at avdelingen på Tosterødberget beholdes og satses på, sier Lars Pedersen Due.

Lars Pedersen Due sier til HA at det er synd med de lave søkertallet til musikk og dans i Halden.

 

– En viktig linje for byen

Jens Bakke i Senterpartiet mener at det er viktig at ungdommene i Halden kan beholde et tilbud hvor de kan utfolde seg.

– Her er det viktig å stå på for Halden, for dette er en viktig linje for byen. Den er viktig for hele kulturlivet, så vel som at den gir ungdom en mulighet til å kunne utfolde seg, sier Jens Bakke.

– Hvordan kan man som fylkespolitiker arbeide for å beholde linja?

– Vi som ønsker å beholde linja, må jobbe internt i gruppene i fylkestinget for å se hva vi kan få til.

– Kultur er næring

– Fylkesrådmannen sier at «dette utdanningsprogrammet berører få elever på et tilbud uten stor etterspørsel i arbeidslivet»?

– Kultur er en næring i Halden. Samtidig er arbeidsmarkedet stort, og de som ønsker å drive med musikk og dans utdanner seg gjerne videre på universitet eller høyskole etter videregående.

Kommentarer til denne saken