Gå til sidens hovedinnhold

– Vi må kjempe for at denne linja beholdes i byen

Artikkelen er over 3 år gammel

På torsdag arrangerte 3. klasse på musikk og drama to forestillinger. – Vi bruker enhver anledning for å kjempe om at denne linja forblir i Halden, sier ordfører Thor Edquist.

Kristoffer Nicolaysen (17) løper rundt i gangene på Halden videregående skole avd. Risum. I et øyeblikk er han backstage. I et annet er han på andre siden av rommet og lytter intenst til hva som blir sagt i ørepluggen. Han svarer i mikrofonen som henger i ledningen mens han ser på oss.

– Sånn. Nå har jeg tre minutter, sier han til Halden Arbeiderblad. 

En kveld på Risum

Nicolaysen er produsent for årets forestilling på Risum. «En kveld på Risum» er arrangert av 3. klasse på musikk og drama. Konsertens formål er å samle inn penger til den lokale organisasjonen Hand 2 Hand som igjennom lang tid med frivillig innsats, har hjulpet barn og unge i Romania.

– Inntektene vi får inn i dag går ene og alene til Hand 2 Hand, sier Nicolaysen.

Er overalt

Bildeserie

En kveld på Risum

 

– Hva er din jobb her i dag?

– Jeg er alt du ikke ser og mye av det du ser. Jeg er overalt på en gang, forklarer han.

«En kveld på Risum» er i bunn og grunn en skoleoppgave, og elevene har tatt den seriøst.

– Flere av oss har vært på skolen helt til midnatt flere ganger. Vi har holdt på i ett i seks uker, sier han.

Åpne opp for ungdommer

Han forteller at de har gjort en liten endring med forestillingen i år sammenlignet med tidligere.

– Vi har endret tittel. I år handler det om Risum. Hva vi driver med her oppe. Vi ønsker å bevare det gamle bygget, og dette blir siste avslutning med teater, musikk og humor, men fortsatt seriøst. Ikke minst åpne opp for denne type kultur for ungdommen, sier han.

Avslutningen på Risum er et tema som engasjerer. Alle i Halden vet at det periodevis har stormet rundt musikk og drama, og linja har flere ganger vært truet av nedleggelse eller flytting til andre byer.

Les også

Rekordmange elever på musikk og drama: – Vil flytte til Porsnes

 

I år var det rekordmange elever som søkte seg til musikk og drama ved Halden videregående skole, og det er totalt 27 elever som har blitt tatt inn dette skoleåret.

– Må gjøre alt vi kan for å bevare linja

Nicolaysen forteller han håper linja flytter ned til Saugbrugs sine lokaler, så fort som mulig.

Det er også ordfører Thor Edquist enig i.

– Disse elevene er utrolig flinke og det synes at de storkoser seg på scenen. Musikk og drama betyr mye for utviklingen av det kreative miljøet i Halden, og derfor er det viktig at linja forblir, sier Edquist.

– Hva gjør dere for å kjempe for musikk og drama?

– Alle partiene må jobbe for dette. Halden er en stor kommune og bor du på feil kant så får du en lang skolevei om linja blir flyttet til en annen by. Det vil vi ikke ha noe av, og det håper jeg fylkeskommunen forstår.

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.