De har en bønn til Haldens bilister

TA HENSYN: Petter Thomassen (17), Marcus Hofgaard (16) og Andreas Lund (16) oppfordrer bilførere til å ta hensyn og ikke sprute spylevæske.

TA HENSYN: Petter Thomassen (17), Marcus Hofgaard (16) og Andreas Lund (16) oppfordrer bilførere til å ta hensyn og ikke sprute spylevæske. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

– Vi opplever daglig at vi få ansiktet fullt av spylervæske, forteller Petter Thomassen (17), Marcus Hofgaard (16) og Andreas Lund (16)

DEL

Alle tre kjører lett motorsykkel og mener det er et stort problem at de hele tiden opplever å få en dusj av spylervæske midt i fleisen.

Kan være farlig

De kjører ofte med visiret åpent i byen når det er pent vær, men når de ligger bak biler som bruker spylervæske skaper det altså problemer.

– Det svir når det treffer øya. Det lukter sprit og smaker vondt. Det kan gjøre at vi blir ukonsentrerte og vingler. I verste fall føre til ulykker, sier de tre gutta.

De forteller at det ikke hjelper å holde god avstand.

– Det blåser såpass kraftig at det ligger i lufta og treffer oss uansett, sier de.

– Mange er ikke klar over det

De tror det er viktig at denne informasjonen kommer ut, blant annet for å forebygge ulykker. De tror at mange bilsjåfører rett og slett ikke er klar over at spylervæsken er et problem for de mange ungdommene på mopeder og motorsykler.

– Mange tuter på bilene som spruter, men bilene vet kanskje ikke hvorfor man tuter og da kan det oppstå helt unødvendige konflikter, tror de.

– Sjekk speilet

Gutta mener problemet kan løses enkelt hvis folk bare blir klar over problemstillingen og viser hensyn.

– Det vi ber om er at bilsjåførene sjekker speilet. Dersom de har en motorsykkel eller moped bak seg kan de vente med å bruke spylervæske til de stopper eller står stille. For eksempel i et kryss.

 – Da ville mye av problemet vært løst, sier Petter, Marcus og Andreas.

Skjer hver dag

På spørsmål om hvor ofte de opplever å få en sprut av spylervæske i ansiktet svarer de at det skjer daglig.

– Problemet har vært større i år fordi det har vært så mye regn og vind, forklarer de.

Da øker naturlig nok også behovet for å vaske vinduene. Det har gutta full forståelse for, men så lenge man kjører rundt i byen, mener de altså at det bør være mulig å vente til man stopper opp ved et kryss.

Da sparer man unge mc-førere for mye ubehag og sliper å utsette dem for farlige situasjoner som følge av at de får den sterke spylervæsken i øynene.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags