Styr unna blåskjellene denne uken også

KAN VÆRE FARLIG: Mattilsynet advarer nå mot å spise blåskjell i Østfold frem til de foretar en ny måling førstkommende fredag.

KAN VÆRE FARLIG: Mattilsynet advarer nå mot å spise blåskjell i Østfold frem til de foretar en ny måling førstkommende fredag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Etter at flere østfoldninger, helt fra Fredrikstad og opp til Son, ble matforgiftet forrige uke, har blåskjellvarselet vært rødt. Foreløpig er det ingen endring.

DEL

(Moss Avis) I forrige uke meldte flere medier, blant annet Moss Avis, at flere var blitt matforgiftet etter å ha spist blåskjell ved en restaurant i Son. Det samme ble rapportert om i Fredrikstad.

Ikke spis blåskjell i Østfold- og Follo-området var den klare meldingen fra Mattilsynet, og dette varselet gjelder fram til førstkommende fredag, da en ny måling skal foretas. Man skal altså styre unna blåskjell en stund til, dersom man vil holde seg frisk.

Etter forrige måling ble den ikke uvanlige algegiften DSP (Diarrhetic Shellfish Poisoning) påvist i blåskjellene som hentes opp i Østfold-området. Også blåskjell fra Sunnfjord og Sogn, Nordmøre og Romsdal, Trondheim og omland, Innherred og Fosen, Inderøy, Helgeland og Midtre Hålogaland var uspiselige forrige uke.

DSP kan forårsake diaré og kraftige magesmerter.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags