Gå til sidens hovedinnhold

Montelius krever jobben tilbake

Artikkelen er over 7 år gammel

Asbjørn Montelius har tatt ut søksmål mot Halden kommune med påstand om at suspensjonen av ham kjennes ugyldig. Dessuten at han tilkjennes oppreisningserstatning.

Montelius vil selv ikke kommentere stevningen. Han viser til advokat Arild Hølland i fagforeningen NITO når det gjelder ansettelsesforholdet i kommunen.

– Jeg er fornøyd med at NITO tar saken, sier han.

Ble suspendert

Stevningen har sin bakgrunn i at enhetsleder for bygg-plan og geodata, Asbjørn Montelius, formelt ble suspendert fra jobben 30. oktober i fjor og måtte forlate kontoret i Fayegården.

– Vi aksepterer ikke dette, og vil forfølge saken med de midler som er tilgjengelig i slike saker, sa advokat Arild Hølland i NITO etter at det skjedde.

Det var rådmann Gudrun Haabeth Grindaker som tok avgjørelsen.

Bakgrunnen var granskningsrapport som ble lagt fram, og som retter kraftig kritikk mot enhetslederens oppførsel i konkrete saker noen år tilbake i tid.

Stevner kommunen

Advokat Arild Hølland i NITO mente at det ikke var grunnlag for kommunen til å vise Montelius bort fra jobben.

– Han har gode og troverdige forklaringer på de forhold som granskningsrapporten tar opp. De forklaringene presenterte han i et drøftingsmøte.

Det klart at vi forfølger denne saken overfor Halden kommune, sa advokat Hølland i forbindelse med suspensjonen.

Nå har det resultert i en stevning av Halden kommune.

– Jeg kan bekrefte at det på vegne av Asbjørn Montelius er tatt ut søksmål med påstand om at suspensjonen av ham kjennes ugyldig og at han tilkjennes oppreisningserstatning, sier NITO-advokaten.

Begrunnelsen:

Han begrunner det slik:

– En suspensjon forutsetter at det er rimelig grunn til å tro at saken vil ende med avskjed. Suspensjon er derfor forbeholdt de alvorlige misligholdstilfellene. Jeg har anført at vi uansett ikke står overfor en sak av en slik karakter. Arbeidsgiver kunne etter mitt syn dessuten valgt mindre inngripende alternativer enn suspensjon, jeg kan ikke se at det var behov for suspensjonen, sier advokat Arild Hølland.

Han tilegger

– Skal en suspensjon forlenges ut over tre måneder må det ha sin begrunnelse i «forholdets særlige art». Dette vil uansett ikke være oppfylt.

Det har ikke vært mulig å få noen kommentar på stevningen fra Halden kommune.

Kommentarer til denne saken