Den ene rampen har kommet til rette:– Håper den andre dukker opp snart

STJÅLET: Disse aluminiumsbøylene til bruk for rullestoler i monolittmonumentet er blitt stjålet i løpet av de siste to-tre ukene. Her er det Loyd Hansen som bruker de på tur med ordfører Thor Edquist.

STJÅLET: Disse aluminiumsbøylene til bruk for rullestoler i monolittmonumentet er blitt stjålet i løpet av de siste to-tre ukene. Her er det Loyd Hansen som bruker de på tur med ordfører Thor Edquist. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Forrige uke ble det kjent at en av de to aluminiumsbøylene til bruk for rullestoler i monolittmonumentet er blitt stjålet. Nå har den ene kommet til rette.

DEL

Ved Monolittbruddet står det en rullestol i eget rom som er til fri benyttelse for folk som er dårlige til bens som kommer båtveien. Det er derfor blitt laget aluminiumsbøyler for rullestolbrukere slik at de kommer seg inn i monolittmonumentet.

Stjålet

Det var ordfører Thor Edquist som oppdaget at aluminiumsbøylene var borte torsdag forrige uke. Han var på båttur med Idd og Enningdalen Historielag, og ble overrasket over at rullestolen sto på brygga, og begge aluminiumsbøylene var borte.

Aluminiumsbøylene er spesiallagd slik at de passer steintrappa ved monumentet, og Edquist oppfordret de som sto bak tyveriet å ta til fornuft og levere aluminiumsbøylene tilbake.

– Det er jo bare fryktelig trist at noen kan finne på å stjele dette. Jeg synes det er like simpelt som å stjele krykkene fra en som er invalid, sa Edquist til Halden Arbeiderblad.

Dårlig samvittighet

Ulf Vidar Larsen er en av Idd og Enningdalen historielags mange ildsjeler og medlem i styringsgruppa for Monolitten. Da han skulle rydde i området i går ettermiddag, fikk han øye på den ene aluminiumsbøylen.

– Da har den ene kommet til rette, og vi etterlyser fortsatt den andre. Det virker som om tyven har fått dårlig samvittighet og levert den tilbake. Vi håper den andre kommer på plass snart, sier han.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags