Minnes ofrene med fakkeltog mandag

Normandstøtta er full av blomster og gravlys.

Normandstøtta er full av blomster og gravlys. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Klokka 18.00 mandag kveld arrangeres det fakkeltog fra torget i Halden for å minnes Utøya-ofrene. Etter klokka 12 vil Halden kommune også legge ut en kondolanseprotokoll.

DEL

Søndag kveld begynte folk å sette ut levende lys og blomster ved Nordmandstøtta. Foreløpig har ikke Kripos frigitt informasjon om hvor mange haldensere som er berørt at terroraksjonene i Oslo. Sikkert er det imidlertid at Halden-familier er rammet av udåden på Utøya.

Haldenserne viser sin støtte til de rammede og deres familier. Lørdag ble det flagget fra halv stang over hele byen, mens søndag kveld begynte folk å sette ut levende lys og legge blomster ved Nordmand-støtta på torget.

Her legges det også små hilsener og varme tanker til de berørte.

Fakkeltog mandag

Mandag klokken 18.00 går det fakkeltog til minne over ofrene fra Oslo og Utøya. Alle som vil kan delta. Fakkeltoget går fra Torget, og LO i Østfold vil dele ut fakler til de første som kommer

- Vi vil oppfordre alle som kan til å delta i fakkeltoget, sier ungdomstillitsvalgt i LO Halden, Alexander Kristiansen Melby. - Det er viktig at vi står sammen og viser samhold etter en slik grusom tragedie, sier han.

Holder åpent

Etter fakkeltoget i Halden i kveld vil Halden kommune åpne gymsalen på Rødsberg ungdomsskole for de som har behov for å samtale og fellesskap. Metodistkirken i Halden vil også være åpen. Kirkerommet vil være åpent for lystenning, stillhet og bønn. Prest Hilde Tveter vil være til stede for dem som ønsker samtale. Peisestua i 2 etasje er stedet for dem som trenger å bare være sammen og prate.

Frivilligsentralen i Halden har også i dag åpne dører fra klokka 16.00, og derfra vil de som ønsker gå til Torget for å delta i fakkeltoget, mens de som ønsker å være igjen i lokalene får anledning til det.

Stenger tidlig

Samtidig stenger kjøpesentrene i Halden tidlig i ettermiddag.

- Vi stenger klokka 17.30, slik at alle skal få muligheten til å delta i fakkeltoget i kveld, sier senterleder Britt Brattli på TistaSenter.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags