Minneord: Aase Larsen

Artikkelen er over 1 år gammel

Fredag den 21 fikk jeg den triste beskjeden om at Aase Larsen var gått bort. Etter noen uker med sykdom sovnet Aase inn omringet av sine kjære.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Aase Larsen var en bærebjelke for Handikaplaget. Da hun drev forretning var loddboka vår fast inventar på disken og det var ikke få lodd som ble kjøpt og solgt,. Og på bakrommet satt en venne gjeng og broderte og strikket og planla gevinster og lagets drift.

Det var ingen hemmelighet at vi var glad i Aase alle sammen, og noen uker før sin bortgang, var Aase med og feiret laget sitt 35 års jubileum. Pynta og fin satt ho sammen med sønn og svigerdatter og koste seg med god mat da jeg satt meg ned og tok noen ord med familien.  Sønnen fortalte at for Aase var ett besøk til laget som å komme  hjem.

Ikke uventet ble Aase for noen år siden æret med æresmedlemskap. Ho jobbet på sin måte for Norges handikapforbund. Ho fikk med folk og ho stilte på møter. Og ett medlemsmøte uten Aase er nesten utenkelig. Plassen hennes blir tom, og ingen skal lenger minne meg på, at jeg snakker for fort eller glemmer mikrofonen. Helt til det siste kom det klare meldinger og selv om synet var blitt ekstremt dårlig kjente hun oss igjen på stemmen. Og hun hadde en god kommentar til oss alle. sammen.

Aase Larsen etterlater seg en sønn og svigerdatter med barn og barnebarn. Og våre tanker går til dem som skal føre familien videre. En stol er tom, men minnene er så utrolig mange.  Vi lyser fred over Aase Larsen sitt minne. Hvil i fred Aase så skal jeg love å ta vare på handikaplaget ditt inntil jeg også leverer stafettpinnen videre.

Anne Karin Johansen

NHF Halden Aremark

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags