Million til barn i nød

Nytt liv:  24 kenyanske barn får et nytt liv som følge av gaven fra Kynningrud og deres medarbeidere. Foto: Privat

Nytt liv: 24 kenyanske barn får et nytt liv som følge av gaven fra Kynningrud og deres medarbeidere. Foto: Privat

Artikkelen er over 6 år gammel

Kynningsrud-gruppen og deres medarbeidere gir heller én million kroner til fattige barn i Kenya enn å få julegave fra bedriften.

DEL

Barn i slummen i Mombasa i Kenya lever på en måte som vi i Norge ikke greier å forestille oss.

Prostitusjon er vanlig fra 10-års alder.

Gruppa i Kynningsrud som har jobbet med å finne en verdig mottaker av julegaven deres, har vært der og sett med egne øyne hvor ille det er.

- Frivillig

- Derfor er vi veldig fornøyde med at bedriften sammen med våre medarbeidere har kunnet inngå en avtale med organisasjonen NSP-aid om å gi én million kroner i julegave over en treårsperiode, sier Thorkil Kynningsrud som er HMS-ansvarlig i konsernet og har hatt ansvaret for å finne rett mottaker til gaven.

- Dette er ikke noe vi pålegger ansatte - det er høyst frivillig. Da er det fint å se at så å si hele konsernet ønsker å delta, sier Torkil Kynningsrud.

- En fint ting

Knut Rustad som er verneombud i Kynningsrud Fundamentering og Kjell Østensvig som er hovedtillitsvalgt i Kynningsrud Prefab, er fulle av lovord over initiativet og tiltaket.

- Vi har selv sett hvor ille barna har det. Dette er et flott tiltak. 24 barn får et nytt hjem og en ny framtid, sier Kjell Østensvig.

Knut Rustad forteller at det føles godt å kunne være med å hjelpe barn i nød.

- Det er en fin ting å være med på, sier han.

Bygger boliger

Årets julegave går til er å bygge to mindre boliger for de unge på Faraja Childrens Home i Mombasa. Neste år blir de 18 år og må flytte ut. Videre ønsker organisasjonen å kjøpe en eiendom noen mil utenfor Nairobi for å bygge opp en barnelandsby for foreldreløse barn som bor i slummene i Nairobi. Hvert hus skal ha plass til 10 barn og ei «mor».

Kynningsrudgruppen er med denne store og rause gaven med på å hjelpe mange barn og unge til et bedre liv.

Kynningsrudgruppen har, sammen med sine medarbeidere, i mange år hatt tradisjonen med å gi gave til en veldedig organisasjon til jul.

Organisasjoner som har fått gave er blant andre; Radiumhospitalet, Ahead, Hand to Hand, Frelsesarméen og Norsk Luftambulanse.

Fakta

North South Partnership Aid( NSP Aid) er en Norsk organisasjon som støtter flere barn - og ungdomsprosjekter i Etiopia og Kenya for foreldreløse og vanskeligstilte barn og unge.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken