Gå til sidens hovedinnhold

Miljøpris til Thon hotell

Artikkelen er over 10 år gammel

Thon hotell i Halden er utnevnt som miljøfyrtårn.

- Det er imponerende hva dere har fått til. Det krever mye av en bedrift for å få denne utmerkelsen sa Mons Hvattum da han overrakte miljøsertifikatet.

Varme fra Iddefjorden

Hvattum er leder i hovedutvalg for nærings-og miljøpolitikk.

- Hotellet og måten det drives på er miljøvennlig i mange sammenhenger. Varmen hentes fra Iddefjorden og sparer dermed elektrisitet eller olje. Hele ventilasjonssystemet er automatisert, og det er en sentral styringsenhet for energibruken. I det hele tatt er det en gjerrig energibruk og minst mulig går til spille. Det er bevegelsessensorer for lys og vann på badene og hotellet bruker bare svanemerkede vaskemidler. Hotellet serverer mye økologisk mat og mye kortreist mat. Dessuten ligger det like ved jernbanen slik at gjestene kan bruke tog både til og fra.

- Henger høyt

- Hotellet ligger jo i et vakkert miljø her i indre havn. Kanskje det var inspirasjonen bak innsatsen for å få et så miljøvennlig hotell som mulig.Det er imponerende hva staben ved hotellet har klart å gjennomføre, sa Mons Hvattum.

Hotellsjef Ole Johnny Magnussen takket for prisen og sa at hele staben har jobbet hardt for å få det til. - Dette sertifikatet henger høyt for oss, sa han.