Tons of Rock-fans har forsøkt å skaffe seg hotellrom i Halden, men har blitt møtt med fire ord på alle byens fire hoteller: "Vi er dessverre fullbooket"

Kunne solgt det mangedobbelte

- Det er helt fullt hos oss, ikke på grunn av Tons of Rock, men et annet arrangement som går av stabelen den helgen, sier hotelldirektør Tom Erik Sandberg ved Thon Hotell Halden

- Hvilket arrangement er det snakk om?

- Det kan jeg dessverre ikke si noe om. Jeg kan ikke kommentere hva slags gjester vi har eller ikke, sier Sandberg.

Som ikke vil bekrefte det HA allerede vet, nemlig at det er deltakere fra Metodistkirkens årskonferanse som skal bo på Thon denne helgen.

- Det er kjempebra at Svein Bjørge og gjengen satser igjen i år. Resultatet er at vi har vi to arrangementer som trekker mange voksne folk samtidig, og da kunne vi sikkert solgt det mangedobbelte av det vi har kapasistet til den helgen, sier Sandberg.

Telefonen har ikke stått stille

- Er det mange Tons of Rock-folk som har ringt dere?

- Ja, telefonen har ikke stått stille, men vi må jo dessverre si at vi har fullt.

Og det sammen svaret får de som ringer Svinesund motell.

- Ja. Thon Hotell har holdt av hele motellet og har kjøpt opp kapasiteten vår den helgen, sier Trond Henning Stiheim, som er salgsansvarlig for Hankø Fjordhotell. Det er de som tar seg av bookingen også for Svinesund motell.

På Grand Hotell er svaret det samme, men her er det ikke metodistene som har kommet først til mølla.

Vurderer å leie en sovevogn

- Det er fullt hos oss allerede. Vi hadde mange folk her fra Tons of Rock i fjor, og de samme gjestene booket seg inn omtrent med en gang det ble kjent at det blir ny festival. Det er synd at Park hotell gikk konkurs.

Det er synd for alle gjestene og aktivitetene i sommer- Halden, sier Winnie Gjerdalen.

Hun prøver å finne en måte å utvide kapasiteten ved Grand på. Hun synes det er trist å måtte avvise så mange.

- Jeg har tenkt til å ta kontakt med NSB for å høre om det er mulig å leie en sovevogn for eksempel, og så kunne gjestene sove der og spise frokost her hos oss for eksempel, men jeg vet ikke om det er mulig å få til, sier Gjerdalen.

Arrangøren og artistene

Også ved Fredriksten Hotell er det rockerne som har trukket det lengste strået.

- Vi har en avtale med Tons of Rock om at arrangørene og artistene skal bo her på hotellet akkurat som de gjorde under årets festival, sier hotellsjef Marianne Olsen.

Hun er også lei seg for at de må si nei til alle som ringer.

- Men arrangørene må jo ha et sted å bo de også, og de er jo avhengig av å bo nær festivalområdet, sier Olsen.

Synd at Park Hotell er konkurs

Hun nevner også at det merkes at Park Hotell ikke er i drift lenger.

- Det er rett og slett for få sengeplasser i Halden under store arrangementer om sommeren, mens det er god plass ellers i året. Men jeg regner med at det blir en større festivalcamp i år , og at det gjøres avtaler med andre hoteller som for eksempel Quality i Sarpsborg, slik som de gjorde i år, sier Olsen.

Under årets festival ble det satt opp shuttlebusser til festivalen blant annet fra nevnte hotell.

- Så folk med leiligheter sentralt i Halden bør kjenne sin besøkelsestid å leie ut den uka?

- Ja, det bør vi jo nesten oppfordre til, sier Olsen.

Metodistene sliter med å få nok rom

Prest Hilde Tveter i Metodistkirken i Halden ler, når HA tar kontakt og spør om kampen om hotellplassene i Halden.

- He,he. Ja, det er vår skyld at det er fullt, sier hun før hun raskt legger til:

- Vi sliter faktisk med å få nok hotellrom vi også. Vi ringte fredriksten Hotell og Grand, men der var det fullt på grunn av Tons of Rock. Det kommer rundt 150 metodister fra hele landet under årskonferansen den helga, sier hun.

Årskonferansen skal holdes i Brygga Kultursal.

Kristen Heavy Metal

- Hva tenker du om at 150 metodister skal dele Halden med over 12.000 rockere?

- Ha, ha. Vi hadde jo egentlig planlagt en omvisning på festningen. Vi skulle jo gjerne ha fått vist fram den da, men vi får se hvordan vi løser det. Vi i Metodistkirken ser absolutt ikke negativt på å dele Halden med rockere.

Metodistkirken planlegger en konsert på Torvet fredag.

- Det finnes en del kristne heavy metal band, så vi har snakket om å kanskje invitere et av dem til å spille. Men vi vet jo ikke om det er mulig å få til da. Vi må jo i så fall ha sponsorer og samarbeide med Tons of Rock om det, men det er en morsom tanke vi i arrangementskomiteen har snakket om. Det hadde vært veldig moro å få til det. Vi vil jo også gjerne sette vårt preg på byen, og det vil være en konsert som er åpen for alle, sier Tveter.

Var frivillige under Tons i år

Hun forteller videre at det var et par stykk i menigheten som var frivillige under årets festival.

- Om de har tenkt å dele sin arbeidskraft på de to arrangementene vet jeg ikke helt enda, og jeg er helt sikker på at det også er noe metalfans blant delegatene som kommer til Metodistkirkens årskonferanse, sier presten.