– Skål, og velkommen!

Matfestivalgjengen: Fra venstre ser vi Lars Woldheim, Tony Svendsen, Rino Nordahl, Arne Mørk og Jørn Brynildsen.Foto: Hanne Eriksen

Matfestivalgjengen: Fra venstre ser vi Lars Woldheim, Tony Svendsen, Rino Nordahl, Arne Mørk og Jørn Brynildsen.Foto: Hanne Eriksen

Artikkelen er over 3 år gammel

De har stått på, de står på, og de vil stå på for at du skal få en opplevelsesrik og hyggelig mat- og havnefestival i Halden neste helg.

DEL

Halden båtforening og andre involverte spretter sjampanjen og tar en symbolsk skål i havneområdet.

Rikholdig program

Foreningens Lars Woldheim og serverer et rikholdig program med stort matmarked, Elias-båten, konserter og tivoli sammen med festivalens prosjektleder Jørn Brynildsen, Arne Mørk fra konsertteknikk samt båtforeningens Tony Svensen og Rino Nordahl.

Nå krysser de fingre for at alt skal gå på skinner. Det er Tons of Rock samme helga, og mange tusen mennesker er ventet til Halden denne helga.

– Vi er spente. Vi kan gå helt til topps. Nå håper vi Haldens næringsliv og kommunen klarer å ta imot så mye mennesker. Vi har aldri hatt en helg i Halden hvor det omhandler så mange mennesker. Politiet er til stede. Vi har godkjente ordensvakter, trivselsvakter og nattevakter. 60 av 160 medlemmer i båtforeningen er involverte i festivalen.

– Vi har like mange som stiller opp, sier prosjektleder Jørn Brynildsen.

Programmet

Festivalen arrangeres fredag 24. juni til og med søndag 26. juni. Riggingen starter onsdag, men allerede mandag vil du merke at noe er på gang. Da kommer tivoliet rullende inn.

– Festivalen åpner fredag kl. 1700. Marit Strømøy kommer med Formel 1-båten sin. Det skal kjøres turer fra indre havnebasseng. Også to ribber, som tar 15 personer hver seg, skal kjøre. Det blir opplevelsesturer i 60 knop innover Iddefjorden med start fra den ytterste flytebrygga i gjestehavna. På Torget blir det salg av varm mat fra åtte boder. Et stort internasjonalt matmarked kommer, og det blir 35 salgsboder, nevner de. Også redningsskøyta er til stede.

Mye for barna

Fredagens underholdning står band og trubadurer for på Torget, mens Belfast Express spiller fra en flytende scene ved Rekekafeen.

Lørdag og søndag kjører Elias-båten turer med barna. Det er også underholdning for barna hele dagen, samt eventturer. I samarbeid med Tons of Rock opptrer «Meg og kameraten min» med barnesanger på dagtid på Torget. Det blir smaksprøver fra sommerens sommershow fra scenen i havna og underholdning av trubadurer samt Salmon Smokers på den flytende scenen, og konsert med Günther Nielsen band på Torget. Lørdagen avsluttes med stor fyrverkeri fra «vannet». Søndag er det festivalgudstjeneste, eventbåter og Elias i tillegg til mat og bodsalg.

Fra Sparebankstiftelsen

Halden båtforening har fått 150.000 kroner i støtte fra Sparebankstiftelsen Halden til mat- og havnefestivalen.

Arrangørene uttrykker at det hadde blitt vanskelig å få et så omfattende program uten disse pengene. De er veldig takknemlige for støtten.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags