Starter marked i Enningdalen

MARKED: Glenn Nordahl (fra venstre), Wilhelm Lindahl Engh og Karianne Stenbock med noe av det som skal selges i garasjesalget.

MARKED: Glenn Nordahl (fra venstre), Wilhelm Lindahl Engh og Karianne Stenbock med noe av det som skal selges i garasjesalget. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Ponnieriding, leker for barna, utlodning og garasjesalg - og inntektene skal gå til Ishockeyklubben Comet.

DEL

– Vi er alle over gjennomsnittlig interessert i ishockey. Målet vårt er at markedet skal bli trivelig og godt besøkt, sier Karianne Stenbock. Sammen med Glenn Nordahl og Wilhelm Lindahl Engh i den frivillige organisasjonen Byens spiller, står hun bak markedet i Enningdalen.

To dager i august

Markedet – eller marknaden om du vil – finner sted nord i Søndre Enningdalen på et sted som heter Gøllekroken lørdag 19. og søndag 20. august fra klokka 12 til klokka 18.

Folk som kommer fra sentrum og ikke er kjent i Enningdalen, kan bare følge fylkesvei 22 sørover. Når du nærmer deg Holtet vil det stå et skilt langs veien, og da er du der.

– Vi skal ha et godt gammeldags garasjesalg med alt fra nips, vaser, støvler, LP- og CD-plater, Hadeland-vaser, støvler, lykter og 50-, 60- og 70-talls retro. Mye rart! Alle salgspenger går uavkortet til Byens spiller, forteller Karianne Stenbock. De tar gjerne imot gaver til garasjesalget, dersom noen har noen pene ting de ønsker å donere til formålet.

FULL: Garasjen er snart full av lopper.

FULL: Garasjen er snart full av lopper.

Levende musikk

Karianne Stenbock forteller at det blir levende musikk:

– Så langt har Christian Sandaker sagt ja til å komme og synge noen sanger. Kan hende blir det enda mer livemusikk her, forteller Karianne.

– Og så blir det underholdning for barna. Vi er veldig glad for at vi har fått til ponniridning her, i tillegg til at DJ Øivind Strøm skal lage underholdning for barn og unge, sier Glenn Nordahl.

KOMMER: Christian Sandaker skal spille på markedet.

KOMMER: Christian Sandaker skal spille på markedet.

– Overraskelser

Til HA sier Øivind Strøm at han gjerne vil støtte krefter som vil gjøre noe for IK Comet.

– Forhåpentlig kommer det mange barn og unge hit. Det blir leker og konkurranser med premier, forteller Øivind Strøm som også har mer på gang.

– La oss si det sånn at det blir overraskelser også for de voksne. Og muligheter for å vinne premier, smiler Øivind Strøm.

Håpet til arrangørene er at markedet skal bli såpass populært at dette kan gjentas neste år også.

SELGES: Sko, glass og klokke.

SELGES: Sko, glass og klokke. Foto:

Styrke spillerstallen

Formålet med markedet i Enningdalen er å skaffe inntekter til Byens spiller. Organisasjonen består av supportere som samler inn penger til Comet. De er registrert i Brønnøysund og har et åpent regnskap som alle kan lese. De skaffer penger gjennom frivillig innsats og en innsamling på spleis.no.

– Forhåpentligvis gir markedet inntekter, som vi skal bruke uavkortet til å støtte Comet, forteller Wilhelm Lindahl Engh.

Byens spiller har som mål å samle inn over 100.000 kroner i år. Penger som skal gå til å styrke spillerstallen til Comet. I fjor klarte de 93.000 kroner.

– Det er Comet selv som bestemmer hvilke spillere som pengene skal gå til. Vårt mål er som supportere å bidra slik at klubben får mer penger til å styrke spillerstallen. Det ultimate målet er at dette skal gjøre at vi kan slå Sparta en gang til, ler William Lindahl Engh.

TAKKER: Leder i Comet, Bjørn Hofgaard, takker for initiativet.

TAKKER: Leder i Comet, Bjørn Hofgaard, takker for initiativet. Foto:

Comet: – Veldig takknemlig

IK Comets leder Bjørn Hofgaard synes det er fantastisk at noen vil sette i stand er marked for å hjelpe klubben.

– De gjør en flott jobb for oss, og de er utrolig patriotiske og glade i klubben. Vi i Comet setter veldig pris på dem og håper at markedet blir en suksess. Midlene som Byens spiller gir oss, kan bidra til at vi kan sikre oss én eller to kvalitetsspillere, sier Bjørn Hofgaard.

Han mener at folkelig engasjement som dette, og tilgang på arbeidsplasser til spillerne, er nøkkelen for å få gode spillere til klubben. Han håper klubbens supportere er med og støtter både markedet og spleisen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags