- Jeg vil sove uten hørselvern!

- Du kommer til et punkt hvor du får nok. Jeg føler jeg har vært tålmodig. Alt jeg ønsker er å kunne sove uten hørselsvern, sier Marius Andersen. Han filmet fra denne verandaen.

- Du kommer til et punkt hvor du får nok. Jeg føler jeg har vært tålmodig. Alt jeg ønsker er å kunne sove uten hørselsvern, sier Marius Andersen. Han filmet fra denne verandaen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Rånere ved Høvleriområdet forstyrrer nattesøvnen til naboer. - De kommer i høy fart og gir lyd fra seg, kan du si.

DEL

Marius Andersen bor i Peder Ankers gate og har god utsikt til rånernes aktiviteter fra sin veranda.

Høy fart og tuting

- De kommer kjørende i høy fart, og de gir lyd fra seg, kan du si. De leker seg med bilene på parkeringsplassen ved Møbelringen og Tista senter. På det minste er det tre - fire biler i følge. På det meste antar jeg vi snakker om 15 - 20 biler. Rånerne har utviklet en form for kommunikasjon ved å tute, sier en noe oppgitt Marius Andersen.

Får ikke sove

Rånerne er i aksjon både på hverdager og i helgene.

- Verst er det på onsdager og i helgene, mener Andersen.

- De respekterer ikke at enkelte faktisk skal på jobb dagen etter.

Nå har han fått nok. Derfor har Marius Andersen også filmet rånernes aktiviteter på kvelds- og nattestid. Videoen han har lagt ut på facebook er oppe i over 7.000 visninger.

Se video her:

Se videoen som Marius Andersen filmet torsdag 30. juli klokka 22.30.

Har fått nok

- Slik som videoen viser skjer det høylytte smell, nærmest som et våpen som blir avfyrt, og kollektiv tuting fra bilene. Slikt våkner ihvertfall jeg av, med mindre jeg bruker hørselvern. Til tider blir det spilt mye høy musikk. Det er rett og slett ville vesten der nede. Jeg har hatt tidligere naboer som har blitt så lei at de heller vil bo andre steder. Og naboer som har små barn som ikke får sove, sier Marius Andersen.

- Du kommer til et punkt hvor du får nok. Jeg føler jeg har vært tålmodig. Alt jeg ønsker er å kunne sove uten hørselsvern. Jeg håper politiet kan holde litt mer øye med rånernes aktiviteter, mener han.

Har fått svar

Marius Andersen har faktisk fått svar fra en som kaller seg for talsmann for dem på Høvleriet.

Vedkommende skriver blant annet: -  Hei ! Jeg står som talsmann for oss på Høvleriet. Vi har alle sett videoen din, og noen viser anger, og noen ikke. Jeg alene er ikke en av dem som bråker. Men jeg føler med deg uansett. Jeg skal nå høre med kommunen om vi kan få tillatelse til å stå på Mølen i stedenfor Høvleriet. Dette er noe jeg ikke kan garantere, og igjen unnskyld for at du har vært nødt til å sove med hørselvern.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken