- Er det nødvendig å holde et helt nabolag våkent om natta?

Utspillet til Marius Andersen om råning på Høvleriet skaper debatt.

Utspillet til Marius Andersen om råning på Høvleriet skaper debatt. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

- Jeg vil sove uten hørselvern, ber Marius Andersen. Nattesøvnen forstyrres av rånere på Høvleriet. Bønnen hans skaper stor diskusjon på ha-halden.no og facebooksidene til ha-halden.no.

DEL

Marius Andersen har lagt ut en video fra området på facebook. Den nærmer seg 8.000 visninger.

Se video her:

Se videoen som Marius Andersen filmet torsdag 30. juli klokka 22.30.

Les saken her: - Jeg vil sove uten hørselvern!

- La ungdommen herje litt

Meningene er delte. Du får et lite utdrag av debatten her.

Lene Amundsen skriver: - Tuting er ikke lov. Den ser jeg er forstyrrende. Høy musikk er heller ikke lov etter kl 23. Men pottesmell er ikke noe man kan noe for akkurat. La nå ungdommen få lov til å herje litt og stå å råne.

Kristoffer Gunneng følger opp: "Og hvis dem klager, så bør kanskje kommunen ta å gjøre noe. Gi oss en plass der vi kan stå å preke skit og bråke litt. Mye tomme plasser rundt i byen, men de husker kanskje ikke så langt tilbake når det gjelder for 20-30 år siden da det var ræggærbiler over alt som bråka? Da bør dem gi oss en plass snart som vi kan bruke om det er et stort problem for de som bor i byen."

- Har selv valgt å bo i byen

Renate Andrea Olsen skriver: - Han har selv valgt å bo i byen! Rånere fins det overalt og i alle byer, de blir jo jaget bort uansett hvor de er...

Pavel Dahle skriver blant annet: - Argumentet om at man må bare tåle det siden vi bor i byen er bare teit. Så man kan bare slutte helt med å ta hensyn til mennesker rundt seg fordi det er i byen? Ingen som vil verken amcar eller ungdommen noen ting vondt, er ikke snakk om det heller. Dem kan ha det gøy og kose seg, men er det nødvendig å holde et helt nabolag våkent om natta? Og har vi ikke lover mot det her i landet?

Og videre: - Jeg skjønner fortsatt ikke at litt fred på nattetid skal være så sykt mye å be om. De kan som sagt henge akkurat hvor dem vil, men ikke plage et helt nabolag mens dem gjør det. Det er ikke greit noen sted, byen, bygda, det spiller ingen rolle. Det er mer snakk om manerer og folkekikk.

Tuting og skravling

Karoline Lovise Bystrøm Bakke: - Det er uskyldig morro med råning, tuting og skravling. Greit, man kan jo ta litt hensyn og ikke drive på hele natten lang. MEN tenk! Det er så mye annet galt de kunne gjort enn å være ute å kjøre litt bil!

Mens Jens Hoolberg Fremmegård skyter mot Halden Arbeiderblad: - HA suger. Har de ikke noe mere fornuftig å skrive om kan de la være.!! Amcar kulturen i Halden må bevares.!!!

Han skriver også blant annet: - Har sett på leserinnlegg og video. Jeg skjønner godt at de kunne latt være å juksetenne bilen til pottesmell. Men støtter utenom det ungdommen. Det som er trist er det at amcar folket som er ute på disse plassene automatisk havner i samme bås. Jeg må innrømme røyk og hjulspinn er gøy. Men gjør det på steder ingen folk er. Men å cruise og ruse motorene litt burde ikke folk bry seg om.  Ingen ting er som og høre en V8 i godt drag!

Shkenda Dija mener: -  Det er bare fint at ungdommen samles noen steder i byen, og musikken er bra også. Ltt liv må vi ha i Halden. De som misliker det kan gjerne flytte til landsbygda.

Hva mener du?

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags