- Jeg synes det er veldig moro at snapsen er i ferd med å spre seg. Det er morsomt at vi kan eksportere snaps fra Idd til andre kanter av landet, synes Magne Rekstad som har hatt ideen til og tatt initativet til snapsen.

– Basis i gammel oppskrift

– Jeg har brukt en gammel oppskrift etter bestefaren min. Han lagde brennevinet sitt selv for mange, mange år siden. De brukte epler og rognebær for å søte brennevinet, og i tillegg er smaken modernisert litt med pors, forteller Magne Rekstad som samarbeider med Egge gård utenfor Drammen om produksjonen.

Stenhoggerfestival til sommeren

Initiativtakeren til snapsen synes også det er veldig moro at Ystehede får sin egen stenhoggerfestival i år.

- Iddefjorden Stenhoggerfestival går av stabelen på Ystehede for første gang i helga 17. til 19. juni, forteller Rekstad.

 

Iddefjorden Stenhoggerfestival er en familiefestival på Ystehede. Det blir et nyskrevet teaterstykke om stenhoggerne, vandring i stenhoggerlandskap, marked, demonstrasjon av gamle og nye stenhoggerteknikker med mer.

«Vi ønsker kontakt med frivillige lag og foreninger i området. Enten det er korps, soppforening eller sportsklubber. Et av våre hovedmål er at Iddefjorden Stenhoggerfestival skal bidra til å styrke mangfoldet og samholdet i lokalsamfunnet». skriver festivalsjef Nils Otto Økern-Klevmo på festivalens Facebook-side.

Blant det som er under planlegging er en vise- og fortellerkveld på festivalområdet og en utstillingsplass for kunstnere og håndverkere som bruker iddefjordsgranitt.