Gå til sidens hovedinnhold

Hun blir ny sjef

Artikkelen er over 4 år gammel

– Jeg gleder meg veldig til å bidra til utvikling av museet, sier Lillian Nyborg.

Hun er ansatt som ny avdelingsdirektør ved Østfoldmuseene, Halden historiske Samlinger.

Vi har mange store prosjekter foran oss. Snart får vi forhåpentligvis overta Faye-gården i sentrum, sier en entusiastisk Lillian Nyborg, som hadde sin første arbeidsdag som avdelingsdirektør allerede 1. november.

– Museet har en fantastisk stab og sammen dekker vi et bredt fagområde. Det er dessuten spennende å arbeide med og videreutvikle Østfoldmuseene som en sterk regional kulturinstitusjon, sier hun i en pressemelding.

Lillian Nyborg har vært konservator ved Halden historiske Samlinger siden 2010 og kjenner avdelingen og de ansatte godt.

For mange haldensere ble hun godt kjent i 2015 da hun var prosjektleder for utstillingenVi, de priveligerte? i anledning av Haldens 350-årsjubileum. I Østfoldmuseene har hun vært ansatt i elleve år.

Fremtiden byr på store utfordringer med videreutvikling av selve museet, magasinene skal forbedres, og det skal lages en helt ny utstilling på festningen til 300-års markeringen av Karl 12.s død.

I tillegg er det altså en mulighet for at museet innen kort tid står på flyttefot. Den nye avdelingsdirektøren har med andre ord nok å henge fingrene i.

Kommentarer til denne saken