Høyres Fredrik Holm: – Det er ikke begått noen ulovligheter!

ØKONOMISTYRING:  - Jeg tror de fleste, inkludert fylkesmannen vil være enige i at samarbeidspartienes økonomistyring så langt har vært  upåklagelig og helt nødvendig, skriver Fredrik Holm, gruppeleder i Halden Høyre, i dette leserinnlegget.

ØKONOMISTYRING: - Jeg tror de fleste, inkludert fylkesmannen vil være enige i at samarbeidspartienes økonomistyring så langt har vært upåklagelig og helt nødvendig, skriver Fredrik Holm, gruppeleder i Halden Høyre, i dette leserinnlegget.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Jeg ønsker ganske kort å kommentere Helge Bergseth Bangsmoens kommentar i HA i romjulen hvor det blir hevdet at kommunens vedtatte budsjett er ulovlig.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er ganske korrekt at vi har vedtatt å bruke penger som ennå ikke er regnskapsført. Det er i dette tilfellet snakk om 3.11 millioner kroner. Dette skal, som budsjettet sier, salderes via bruk fra kommunens disposisjonsfond som er beregnet til 20-25 millioner kroner ved utgangen av 2018.

Vi har ikke beregnet disposisjonsfondet som en del av kommunens inntekter for 2019. Vi har pekt på noen tiltak vi ønsker å gjennomføre og hvordan vi skal finansiere dem. Som hovedregel tildeler vi kun midler gjennom budsjett og ikke etter innfallsmetoden i løpet av året. Det er temmelig normalt å saldere gjennom bruk av disposisjonsfond. Det er ikke begått noen ulovligheter. Alt dette står på side 15 i kommunens vedtatte budsjett og vedlagte budsjettskjemaer for spesielt interesserte.

Vedtatt budsjett 2019 er ulovlig!

For øvrig kan man spørre hva som er hensikten med Bangsmoens innlegg. Det kan virke som om ønsket om å finne feil er kongstanken som trumfer en edruelig vurdering. Dette forsterkes av antydninger og karakteristikker av samarbeidspartiene og budsjettet som i alle fall undertegnede aldri vil bevege seg inn på. Såpass respekt for motstridende meninger har jeg. Vi vil nok fortsatt diskutere omgangsform og tone i den kommende valgkampen også, og jeg vil i alle fall forsøke å legge listen på et skikkelig nivå med fokus på sak og innhold.

Det er temmelig normalt å saldere gjennom bruk av disposisjonsfond. Det er ikke begått noen ulovligheter.

Fredrik Holm, gruppeleder i Halden Høyre

Hvorvidt samarbeidspartienes økonomistyring er ansvarlig eller ikke, får vi komme tilbake til i et annet innlegg. Jeg tror de fleste, inkludert fylkesmannen vil være enige i at den så langt har vært upåklagelig og helt nødvendig.

Jeg føler meg trygg på at så vil vise seg denne gangen også.

Fredrik Holm,

gruppeleder i

Halden Høyre

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags