Leonard Cohen til festningen

Leonard Cohen kommer til Fredriksten festning.

Leonard Cohen kommer til Fredriksten festning. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Onsdag 29. august kommer Leonard Cohen til Fredriksten festning.

DEL

Billettsalget starter fredag morgen.

I kjølvannet av Leonard Cohens kritikerroste utgivelse “Old Ideas” er det nå klart at den legendariske sangeren/låtskriveren/poeten igjen vil legge ut på en omfattende verdensturné med start 12. august.

- Britisk presse referer til Cohens konserter som kvelder med rent gull, og jeg kan ikke tenke meg et bedre utstillingsvindu for edle metaller enn nettopp Fredriksten festning. Dette blir uten tvil en umåtelig vakker og fullkommen kveld, sier en meget fornøyd arrangør Peer Osmundsvaag hos Atomic.

I sitt sjette tiår som artist er Leonard Cohen i toppform og er fremdeles å regne som en av de aller ypperste låtskriverne noensinne. Hans nye album “Old Ideas” har toppet hitlister over hele verden, og er det albumet som har gjort det aller best i hele hans karriere. Fra alle verdenshjørner har pressen gitt sin unisone hyllest til Leonard Cohen. Engelske The Telegraph konkluderte med at utgivelsen var et “work of a genius”.

Arrangørene er over seg over å ha fått Cohen til festningen:

"Med litterære forbilder som William B. Yeats og Walt Whitman inntok Leonard Cohen musikkindustrien på 60-tallet, og har siden dengang vært både et forbilde og en vesentlig bidragsyter. Hans tekster fylt av kjærlighet og sensualitet, religion og død har opplyst fans og andre musikere over hele verden. Med over 1300 coverversjoner av hans originale sanger har Leonard Cohen bidratt til suksesser for artister som U2, REM, Nick Cave og avdøde Johnny Cash, for å nevne noen. Albumene Songs of Leonard Cohen (1967), The Future (1993) og Ten New Songs (2001) blir med rette betraktet som klassikere sammen med nydelige singler som "Hallelujah" og "Suzanne". Hans litterære kvaliteter og enestående musikalske talent er like legendarisk som hans egen person. "

Leonard Cohen mottok flotte kritikker for verdensturnéen i perioden 2008 – 2010.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags