Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan du si hva du mener om legevakta

Artikkelen er over 5 år gammel

Fra 8. februar til 6. mars gjennomfører legevakta en brukerundersøkelse.

– Undersøkelsen omfatter alle voksne og pårørende til barn under 16 år som oppsøker legevakta i denne perioden, sier kommuneoverlege Halvard Bø og daglig leder Nina Bruun Hansen i Legevakten for Aremark og Halden.

Vil bli så god som mulig

Pasientene vil etter konsultasjon få med seg en konvolutt med skriv, spørreskjema og en ferdigfrankert svarkonvolutt.

– Spørreskjemaet inneholder blant annet spørsmål om tilgjengelighet og ventetid og om hvordan en ble møtt av sykepleiere og lege. Vi vil dele ut mellom 400 og 500 skjemaer, sier Bø og Bruun Hansen.

De opplyser at helsetjenesten gjennomfører undersøkelsen for å få et bilde av erfaringen til folk som bruker legevakta.

– Dette vil vi bruke til å forbedre oss, slik at tilbudet kan bli så godt som mulig, sier de og understreker:

Øsnker ærlighet

Det er viktig at folk er ærlige. For at inntrykket av legevakta skal bli så riktig som mulig, er det viktig at både positive og negative erfaringer kommer fram. «Midt på treet»-erfaringer er også viktige i undersøkelsen. Vi trenger svar fra unge og gamle, kvinner og menn, da det er summen av alles erfaringer som gir et best mulig og fullstendig bilde, sier Halvard Bø og Nina Bruun Hansen.

Svarfrist på spørreskjemaet er søndag 13. mars.

– Vi er spent på utfallet av hva det store flertallet sier. I løpet av et år er det mange tusen konsultasjoner. Nå ønsker vi et svar på hvor fornøyde pasientene er med tjenestene de får. Derfor håper vi at flest mulig som oppsøker legevakta i de neste fire ukene, vil være med å bidra til denne undersøkelsen. Det hjelper til at legevakta kan bli så god som mulig, sier de.

Anonym undersøkelse

Bø og Bruun Hansen opplyser at det er en frivillig brukerundersøkelse som er anonym.

– Alle opplysninger blir behandlet strengt fortrolig. Verken spørreskjemaet eller den vedlagte svarkonvolutten er merket. Det er ikke mulig å spore opp hvem som har svart hva, og pasientene skal ikke skrive navn på verken spørreskjema eller konvolutt, sier de.

Etter at undersøkelsen er gjennomført, blir det laget en skriftlig rapport basert på spørreskjemaet fra Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten og Nasjonalt kompetansesenter for legevaktmedisin.

Kommentarer til denne saken