Nye regler for alkoholbruk på festningen

FORSVINNER?: Russens landstreff kan bli flyttet fra Fredriksten på grunn av ulike vilkår for alkoholservering. Nå ber Ap om at Halden engasjerer seg politisk i saken.

FORSVINNER?: Russens landstreff kan bli flyttet fra Fredriksten på grunn av ulike vilkår for alkoholservering. Nå ber Ap om at Halden engasjerer seg politisk i saken.

Artikkelen er over 3 år gammel

Nye retningslinjer for alkoholservering på offentlig sted kan få negative konsekvenser for landstreffet for russ på Fredriksten.

DEL

De nye reglene er innført av Politidistrikt Øst og medfører blant annet at russen ikke lenger kan ha med seg medbrakt alkohol inn på det avstengte festivalområdet.

Må på banen

Nå ønsker Halden Ap at Halden kommune kommer på banen.

I et brev til ordfører Thor Edquist peker partiets gruppeleder, Arve Sigmundstad, på at landstreffet for russen nå vurderer å flytte arrangementet ut av Halden med bakgrunn i det man opplever som forskjellsbehandling og særregler innført av politidistriktet.

Har vært kontakt

Sigmundstad skriver at han er kjent med at administrasjonen i kommunen har jobbet godt både overfor Politidistrikt Øst og andre kommuner, og at man fra administrasjonens sider har vært opptatt av at det må være lik praksis over hele landet.

– Dette er viktig ikke bare fra et alkoholpolitisk ståsted, men også fra et næringspolitisk ståsted. Landstreffet for russen, og Fredriksten som arrangementsarena er viktig for det lokale næringslivet, skriver han.

Kan ikke sitte stille

Sigmundstad skriver at det er vanskelig å se at man fra politisk hold skal sitte stille og se på at vår største arrangementsarena utsettes for denne type forskjellsbehandling.

– Det er også er vanskelig å sitte stille og se på at arrangementer kanskje flyttes bort fra Halden og til andre steder på Østlandet grunnet lokale særregler innført av politidistriktet, skriver han.

Sigmundstad henstiller derfor til ordføreren om å følge opp saken overfor den politiske ledelsen i justisdepartementet, for å sikre likebehandling av de ulike arrangementsstedene.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags