Får drikkesvar denne måneden

LIKE VILKÅR: Ordenssjef Jon Hellberg hos politiet i Halden er opptatt av at samme type arrangementer skal ha samme vilkår over hele landet. Arkiv.

LIKE VILKÅR: Ordenssjef Jon Hellberg hos politiet i Halden er opptatt av at samme type arrangementer skal ha samme vilkår over hele landet. Arkiv. Foto:

Det vil ta litt tid før vi får svar på om russen får ha med medbrakt drikke til landstreffet i Fredriksten festning i april i år.

DEL

Ordenssjef Jon Hellberg hos politiet i Halden sier til Halden Arbeiderblad at det er bestemt at det settes ned en egen arbeidsgruppe i Øst politidistrikt.

Stemmer ikke helt

Dette ble bestemt fredag formiddag.

Saken er den at den eksisterende handlingsplanen for russ ikke er i samsvar med de nye rammevilkårene som Politidirektoratet sendte ut til alle landets politidistrikter den 20. desember 2017. Der åpnes det for at det kan nytes medbrakt drikke.

Arbeidsgruppa sitt arbeid skal behandles i politiets ledergruppe i løpet av januar. Etter det kommer svaret på om russen får ha med medbrakt drikke til landstreffet.

Rettferdighet for loven

Ordenssjef Jon Hellberg har jobbet med all verdens arrangementer i Halden i mange, mange år. For han er det viktig å finne en god ensartet løsning. Samtidig mener han det er viktig å vurdere hvert arrangement på sin måte.

– Og jeg er veldig opptatt av at samme type arrangementer skal ha like vilkår hvor som helst i Norge, og da spesielt i forhold til alkoholloven og politiloven, sier Hellberg.

Han sitter selv i den nye arbeidsgruppa som er nedsatt.

– Politiet ønsker at arbeidsgruppa skal gjøre et grundig og helhetlig arbeid slik at vi får de riktige vilkårene, sier Jon Hellberg.

Andre steder i landet er det for øvrig åpnet for at russ kan ha med medbrakt drikke etter at Politidirektoratet forandret rammevilkårene.

Halden kommune har tidligere varslet at de ville påklage et avslag fra politiet fordi det er forskjellsbehandling og i næringssammenheng en klart konkurransevridende offentlig regulering som gir forskjellsbehandling av ellers like saker med et felles likt og ufravikelig regelverk for hele landet.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags