Kvinne pågrepet i Kypros-saken

PÅ KYPROS: Nå er en kvinne pågrepet i Kypros-saken.

PÅ KYPROS: Nå er en kvinne pågrepet i Kypros-saken.

Artikkelen er over 3 år gammel

Kypriotisk politi bekrefter overfor VG tirsdag at en 49 år gammel kvinne ble pågrepet på Kypros mandag kveld i forbindelse med saken der en norsk-kypriotisk jente ifølge politiet ble bortført på Kypros forrige uke.

DEL

Ifølge politiet er kvinnen nederlandsk, men bor på Kypros. TV 2 meldte om arrestasjonen først.

Åtte dager i varetekt

Politiet på Kypros mener den pågrepne kvinnen har deltatt i organiseringen av kidnappingen av den fire år gamle norsk-kypriotiske jenta.

Kvinnen skal etter det kypriotiske medier erfarer ha bestilt taxien som skal ha plukket opp den norske barnefaren som er etterlyst for å ha kidnappet sin fire år gamle kypriotisk-norske datter torsdag.

– Hun ble akkurat varetektsfengslet for åtte dager. Det er hun som skal ha ringt taxisjåføren i Limassol, bekrefter pressetalsmann Michael Michael overfor TV 2 klokka 11.00 norsk tid, skriver TV 2 på sin nettside.

Faren til jenta som angivelig er bortført, er fra Halden.

– Faren hentet datteren selv

Mannen opplyser til sine advokater Mette Yvonne Larsen og Morten Engesbak at påstanden som er gjengitt i mediene om at datteren ble hentet av maskerte menn, ikke er riktig, skriver VG.

Faren hevder at han hentet datteren selv i barnehagen.

– Ifølge vår klient observerte barnets mor at det var han som hentet barnet, og han tilbakeviser at hun ble dyttet, slik som framstilt i mediene, sier advokatene i en pressemelding.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags