Halden-far som har bortført sin egen datter (3) har tatt kontakt med mor

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Der skal faren ha skrevet at han akter å beholde datteren i én uke, og at han fortsatt befinner seg på Kypros.

DEL

Det får VG opplyst fra kypriotisk politi.

Han skal i eposten ha skrevet at datteren er ved god helse, og at han ved ukens slutt skal ta kontakt med moren for å finne en løsning på hvem som skal ha omsorg for barnet.

Informasjonen skal ha kommet fram under et fengslingsmøte i Nikosia i dag (ekstern lenke til VG), hvor fire menn er mistenkt for å ha utført kidnappingen.

Det er denne informasjonen som har ført til at politiet sendte ut en etterlysning på mannen torsdag.

Mannens forsvarer, Morten Engesbak, sier til VG at han ikke kjenner til dette brevet, annet enn gjennom media. Og vil ikke kommentere sin kontakt med mannen.

– Jeg har registrert at han skal være etterlyst, men har ikke noen kommentar til det, sier han.

Konflikten mellom de to ligger i en tvistesak om hvor barnet skal bo, i Norge med far eller på Kypros med mor. Saken er behandlet både i retten i Norge og på Kypros. Der er det slått fast at det er mor som har foreldreansvar og den daglige omsorgen for jenta. Det er også moren som har tatt hånd om jenta siden hun ble født.

– Det er viktig å påpeke at saken er behandlet i rettsapparatet både i Norge og på Kypros. Far har valgt ikke å respektere avgjørelsene og har satt i gang egne ulovlige og sterkt skadende tiltak for alle parter. Å omtale dette som en «gjenforening» er sterkt kritikkverdig, gjentar morens advokat i Norge, Elsa Charlotte Gill til VG.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags