Gå til sidens hovedinnhold

Kvinne innrømmer volden i Sponvika

Artikkelen er over 8 år gammel

Politiet skal ha pågrepet en ung kvinne mistenkt for brutal vold mot en 76 år gammel kvinne på Sydskogen ved Sponvika natt til mandag. Se også videoer.

Den unge kvinnen skal ha meldt seg selv til politiet og fortalt om hva hun hadde gjort mandag.

Fungerende kriminalsjef Vidar Andersen ved Halden politistasjon ville verken avkrefte eller bekrefte VGs opplysninger i går kveld.

– Vi kommer med flere opplysninger i form av en pressemelding tirsdag, sa Andersen.

Gikk til aksjon i Sponvika

Politiet har ikke formelt siktet kvinnen, som skal ha store personlige forstyrrelser, men hun knyttes til saken som mistenkt.

Etter det HA erfarer ble den mistenkte kvinnen sett på Sponvikveien mot Sydskogen to ganger søndag kveld.

Bevæpnet politi gikk mandag til aksjon mot huset, hvor den unge kvinnen bor sammen med sin mor og bror. De kom til Sponvika fra Vestlandet for noen år siden.

Naboer forteller til at de observerte at bevæpnet politi, som også var utstyrt med skjold, hjelmer og pistoler. Sju politifolk brøt seg inn i bolighuset nær Sponvika sentrum.

Oppskakede beboere

Folk i Sponvika trodde ikke sine egne ører og øyne, da de hørte at store politistyrker først sperret av åstedet ved Sponvikveien, og deretter så at politiet gikk til aksjon mot et hus midt i et boligfelt i Sponvika.

– Vi trodde ikke dette kunne skje på denne fredelige plassen, sier beboerne.De er oppskaket over den grove volden mot den eldre kvinnen på Sydskogen i nærheten av avkjøringen til E6.

– Det er forferdelig at slikt kan skje, sier beboerne som selv fikk dramatikken innpå seg.

Full beredskap

Mellom klokka halv ti og ti mandag formiddag oppdaget de bevæpnet politi i full beredskap.

– Vi tittet ut og så politi med hjelmer, skjold og pistoler. Det var skikkelig action. Politiet stormet et hus, ropte at det var politi og brøt seg inn, sier de.

Folkene i Sponvika som er kjent som en fredelig sommeridyll forsto ingenting

Etter at aksjonen var over, ble en politipatrulje igjen ved huset, mens en redningsbil fra Falck kom til stedet og parkerte ved en avskiltet bil utenfor huset, som ble sperret av.

VG har kontaktet kvinnens advokat, Stein Viken.

- Jeg kan bare bekrefte at jeg har vært med en person i avhør i dag. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere saken, sier advokaten til VG.

Alle muligheter åpne

Politiet har sperret av rundt dette bolighuset og låven ved Sydskogen på vei mot Sponvika.

Politiet startet klokka 15.00 mandag en pressekonferanse om saken:

Fornærmede i saken, en 76 år gammel kvinne, er nå til behandling ved Sykehuset Østfold i Fredrikstad. Hun er alvorlig skadet.

- Vi kan bekrefte at det er utøvd svært grov og omfattende vold i fornærmedes eget hjem, sier politiadvokat Mohsen Latif i Østfold politidistrikt.

- Store ressurser

Det er Halden politistasjon som har ansvaret for etterforskingen i saken. Store ressurser er satt inn, både operativt og etterforskningsmessig.

Kriminalteknikere fra Østfold politidistrikt har siden mandag morgen arbeidet ved det antatte åstedet i kvinnens hus i Sponvika. Det har også blitt foretatt en rekke avhør.

Knust rute

Kjøkkenvinduet er knust i bolighuset.

Østfold politidistrikts operasjonssentral fikk kl. 0849 mandag morgen melding om at kvinnen var funnet.