Gå til sidens hovedinnhold

Ozzy og Black Sabbath valgte Halden

Artikkelen er over 5 år gammel

Det hører med til sjeldenhetene at metallbandet Black Sabbath spiller for så få som 8.000 tilskuere. Men når arenaen er Fredriksten festning, blir pengene mindre viktig.

Han har stjerne på «Walk of fame» i Hollywood, hadde eget realityshow på MTV og er verdenskjendis. Nå kommer Ozzy Osbourne og resten av Black Sabbath til Halden.

– Dette er svære saker

– Dette er svære saker. Rett og slett et scoop, sier festivalsjef Svein Bjørge i Tons of Rock.

Da HA intervjuet Bjørge tidligere i september, avslørte han at de hadde fått tilbud fra flere virkelig store band som ønsket å spille på Tons of Rock i 2016. Men Bjørge var skeptisk til om det lot seg gjøre økonomisk.

I dag kan derimot hovedmannen bak Tons of Rock gledelig konstatere at plakaten for neste års festival får et betydelig løft.

– Vi fikk tidlig vite at Black Sabbath skulle ut på sin aller siste turné i sommer og at de hadde tenkt seg til Europa. Da vi forsto at det passet med tidspunktet for Tons of Rock, gikk vi i forhandlinger med agentene deres, sier Bjørge.

– Et av de viktigste rockebandene

Og de forhandlingene førte fram, men ifølge Bjørge har de ikke tømt bankkontoen for å få heavy metal-rockerne til Halden.

– Nei. Vi legger lista litt høyere økonomisk sett. Men vi er også rimelig sikre på at vi kommer til å selge veldig mye billetter til den siste konserten til Black Sabbath på norsk jord. De er et av de viktigste rockebandene i musikkhistorien, skryter Bjørge.

Det britiske bandet kommer til å stå på hovedscenen på Place D'Armes allerede på torsdagen, den første dagen av festivalen i 2016.

Falt for festningen

Til tross for at de hadde muligheten til å spille foran 20.000 mennesker på Telenor Arena, så falt valget på Halden.

– Vi sendte dem bilder og video av festningen. Nok en gang så opplever vi at det er det som er det avgjørende. Black Sabbath er mangemilliardærer hele gjengen. De er mer opptatt av å spille på kule festivalen enn av å tjene penger, sier Bjørge.

Han tror også at Tons of Rock nå vil kunne bidra til å markedsføre Fredriksten festning langt utover de markedene den normalt når.

Forbedringer

– I forlengelsen av en så stor konsert, vil festningen kunne bli enda mer interessant. Ikke bare for band til Tons of Rock, men også store internasjonale artister generelt, slår han fast.

Festivalsjefen er i det han beskriver som en sunn dialog med både kommunen og fylkeskommunen, og legger ikke skjul på at han mener det fortsatt er forbedringspotensiale på festningen.

– Vi har pekt på noen investeringer som kan gjøres for å tilrettelegge enda bedre, sier Bjørge.

Kommentarer til denne saken